Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Qualcomm Indien utser Savi Soin till president

Qualcomm har meddelat att Savi Soin utsetts till senior vice president och president för Qualcomm Indien. Som president för Qualcomm Indien kommer Soin att vara ansvarig för att leda och genomföra Qualcomms strategi i Indien genom att främja relationer med industripartners och Indiens regering inom mobil-, bil-, halvledar-, industri- och IoT- och kommunikationsinfrastruktursektorer.

Han kommer att rapportera direkt till Jim Cathey, Chief Commercial Officer, Qualcomm Technologies, Inc. (QCT).

Soin kom till Qualcomm för 20 år sedan och har varit en del av Qualcomms ledande ledningsgrupp under de senaste 10 åren, och hjälpt till att forma den strategiska riktningen för företaget i flera ledarroller, säger Qualcomm.

Soin ledde Global Strategic Partnerships and Business Incubation-teamet för Qualcomm Technologies, ansvarig för nya företag och genomförande av strategiska relationer, tillade företaget.

Innan sin nuvarande roll var Soin chef för strategi och affärsutveckling på Qualcomm Technologies halvledardivision, där han ansvarade för planering och genomförande av Qualcomms strategi.

Rajen Vagadia, Qualcomm Indiens president under de senaste 5 åren, kommer att flytta till Qualcomms huvudkontor i San Diego och övergå till en ny roll som Vice President för att leda Global Distribution och Global Carrier Strategy.

Jim Cathey, Chief Commercial Officer, kommenterar utnämningen av den nya presidenten och SVP:

Indien är en prioriterad marknad för Qualcomm, och vi fortsätter att investera i den. Jag vill tacka Rajen för hans ledarskap och bidrag till att driva tillväxt i Indien genom att stärka vår närvaro och påskynda innovationen i landet. Savis ledarskapserfarenhet, tekniska kunskap och förmåga att arbeta igenom komplexa utmaningar och bygga ett starkt samarbete mellan team har spelat en avgörande roll i hans framgång på Qualcomm.

I sin nya roll kommer Savi att fortsätta att driva tillväxt i en av de snabbast växande ekonomierna, stödja Indiens digitala transformation och utvecklingen av dess inhemska teknologiinnovationsförmåga. Han kommer att fortsätta driva våra ansträngningar för att främja halvledar- och nystartsekosystemet i Indien genom att utnyttja styrkan och omfattningen av Qualcomms innovationer och teknologitillgångar. Dessutom kommer han att fokusera på att påskynda transformationen inom områden som 5G, AI, IoT och Automotive, med utgångspunkt i vår starka ingenjörsnärvaro och vårt varumärke på den indiska marknaden.

Savi Soin, president för Qualcomm Indien, sa:

Det är ett privilegium att få återvända hem. Indien har en enorm möjlighet att driva den globala digitala transformationen med dess omfattning och resurser. Mitt mål är att samarbeta med det indiska ekosystemet för att påskynda denna omvandling med hjälp av Qualcomms tekniska innovationer över sektorer.