Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Pwn20wnd förbereder sig för intern beta-testning när unc0ver för iOS 13 tar form

Det har varit massor av hype nyligen angående Pwn20wnds uppdatering av unc0ver-jailbreaket med officiellt stöd för iOS 13.0-13.3 på A12(X)-A13-enheter på senare tid, en bedrift som bara är möjlig med Brandon Azads nya oob_timestamp tfp0-exploat. Men hur långt har verktygets utveckling kommit? En bra fråga, och förmodligen en som redan har besvarats.

Enligt en serie tweets som delas av Pwn20wnd tisdag eftermiddag verkar det som att tweakinjektion har uppdaterats för att fungera felfritt på A13-enheter (den fungerade redan på A12[X]):

Efter att ha testat den populära animeringen av Cylinder Home-skärmen och laddat ett tema i SnowBoard-temahanteraren verkar Pwn20wnd nästan självsäker nog för att gå vidare och förbereda sig för ett internt betatest:

Vanligtvis utfärdar Pwn20wnd interna betatestare en kopia av hans unc0ver-bygge innan de släpper någon form av offentlig beta. Denna interna testning säkerställer att de flesta lösa trådar har knutits ihop och att en offentlig beta inte skulle orsaka några problem för allmänheten under betatester.

Det finns inget att säga när exakt en offentlig beta kommer att lanseras, men det beror vanligtvis på hur de interna betatesterna går – ju smidigare, desto bättre. Uppenbarligen, om interna beta-tester avslöjar ett betydande problem, skulle det försena en offentlig betaversion.

En sak vi vet hittills är att Pwn20wnd endast har för avsikt att stödja A12(X)-A13-enheter på iOS 13.0-13.3 initialt. Hackaren har arbetat dygnet runt för att lägga till stöd för dessa enheter, och kan även implementera stöd för andra handenheter som redan stöds av checkra1n jailbreak vid ett senare tillfälle.

I nära samarbete med @RazMashat har Pwn20wnd-teamet unc0ver samlat in offset för många olika typer av iOS-enheter. Från och med nu verkar det som att stora framsteg har gjorts, och det borde bara vara en tidsfråga innan A12(X)-A13-enhetsanvändare äntligen kan jailbreaka sina iOS 13-enheter för första gången.

Är du exalterad över den senaste utvecklingen? Diskutera i kommentarerna.