Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Puget Systems Obsidian: Solid as a Rock

Vi presenterar Puget Systems Obsidian

Dagens recensionsenhet markerar vår tredje från Puget Systems. Hittills har de alla varit anmärkningsvärda konstruktioner och den här visar sig inte vara något undantag. Designad uttryckligen för användare (inklusive företag) som behöver den mest pålitliga maskinen de kan få, har Puget skickat sitt Obsidian-torn till oss. På pappret är den här maskinen rimlig om än ovanlig, men valen bakom dess design är allt annat än vanliga.

Om du läser vår recension av spelmaskinen Puget Systems Deluge Mini kommer en del av denna konfiguration att verka lite som deja vu. Vi nämnde i den recensionen att Puget kvalificerar och väljer komponenter genom ganska rigorösa tester och datainsamling, och vi har faktiskt kunnat titta på en del av deras data tack vare deras VD, Jon Bach. Den till synes omärkliga Obsidian-linjen är mest emblematisk för den filosofin. Obsidian är specifikt inriktad på företags- och regeringsanvändning och är designad och stöds uttryckligen för maximal tillförlitlighet.

Puget Systems Obsidian-specifikationer
Chassi

Antec Mini P180

Processor

Intel Core i5-2500K (4×3,3GHz, 32nm, 6MB L3, 95W)

Moderkort

ASUS P8H67-M EVO (Rev. 3.0) Moderkort med H67 chipset

Minne

2x4GB Kingston DDR3-1333 @ 1333MHz (kan utökas till 16GB)

Grafik

Intel HD Graphics 3000

Hårddiskar)

Western Digital Caviar Black 1TB SATA 6Gbps hårddisk

Optiska enheter

ASUS DVD+/-RW-enhet

Nätverk

Realtek PCIe Gigabit Ethernet

Audio

Realtek ALC892 HD Audio
Högtalare, mikrofon, line-in och surroundjack för 7.1-ljud
Optisk ut

Framsida

2x USB 2.0
eSATA
Hörlurs- och mikrofonuttag
Optisk enhet

Topp

Baksida

PS/2
6x USB 2.0
2x eSATA
6-stifts FireWire
DisplayPort
HDMI
VGA
DVI-I
Optisk ut
2x USB 3.0
Ethernet
Högtalare, mikrofon, line-in och surroundjack för 7.1-ljud

Operativ system

Windows 7 Professional 64-bitars SP1

Mått

8,3″ x 17,2″ x 17,1″ (BxDxH)

Vikt

20,9 lbs (endast fodral)

Extrafunktioner

Antec TP-650 650W Strömförsörjning
Scythe Katana 3 Air Cooler

Garanti

1-års begränsad reservdelsgaranti och livstidsarbete och telefonsupport
2-års och 3-års garantier tillgängliga

Prissättning

Obsidian börjar kl $1 149
Recensionssystem konfigurerat till $1 307

På pappret kommer Obsidian att verka ganska ospännande. Den medföljande Intel Core i5-2500K har fyra fysiska kärnor specificerade för att köras på 3,3 GHz, upp till 3,7 GHz i turbo, tillsammans med 6 MB L3-cache, men den verkliga anledningen till att Puget valde det i den här konstruktionen berodde till stor del på Intels galet bisarra marknadssegmentering på deras Sandy Bridge stationära processorer. Intel valde att kastrera Sandy Bridge integrerade grafik på alla stationära chip förutom de som ingen skulle bry sig om dem på: de olåsta K-seriens processorer. Med tanke på beslutet att förlita sig på integrerad grafik för detta bygge (särskilt eftersom ASUS P8H67-M EVO-moderkortet har alla typer av moderna skärmanslutningar tillgängliga), är det lätt att förstå varför i5-2500K valdes.

Resten av delarna kommer att verka lika ovanliga, men när du kollar in konfiguratorn på deras sida kommer du att märka att det finns ännu färre alternativ för delar i Obsidian än det finns för någon av deras andra maskiner, och detta är designad. Obsidian är mycket specifikt avsedd för arbete i företagsklass med extremt låg ljudnivå och strömförbrukning. Som ett resultat är branschstandarden 1TB Western Digital Caviar Black given, och precis som med Deluge Mini erbjuds endast Intel SSD:er.

Återigen, var uppmärksam på detaljerna. Tack vare ASUS P8H67-M EVO har Obsidian alla typer av moderna anslutningar du kan tänka dig – även om det är rimligt att antyda att det i företagssituationer kan krävas seriell eller parallell anslutning, eftersom vissa större företag har en tendens att behålla gammal hårdvara till hands utan att gå framåt med tiden. Antec Mini P180 tillsammans med Scythe Katana 3 luftkylare säkerställer att systemet går svalt och tyst.