Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Psykisk kris när 9 av 10 professionella musiker i Storbritannien rapporterar att de kämpar i pandemin

90 % av de tillfrågade i en undersökning av Help Musicians säger att deras mentala hälsa har lidit under det senaste året med effekterna av coronavirus-pandemin.

Osäkerhet om framtiden, oro för effekterna av Brexit och effekten av coronavirus-pandemin påverkar den mentala hälsan hos brittiska musiker enormt.

En studie av välgörenhetsorganisationen Help Musicians avslöjar den oroande omfattningen av skadorna på musikers mentala hälsa under det senaste året. Professionella musiker har beskrivit känslor av maktlöshet och hopplöshet sedan mars 2020, då arbetet omedelbart avbröts när coronavirusrestriktioner stängde ner deras bransch nästan helt.

En undersökning av 700 professionella musiker resulterade i oroväckande statistik. 87 % av deltagarna sa att deras mentala hälsa har försämrats sedan pandemin började.

Help Musicians erbjuder finansieringsstöd och råd till musiker, och välgörenhetsorganisationen satte igång förra året för att öka sina rådgivnings- och stödåtgärder som svar på pandemin. Music Minds Matter supportlinje erbjuder ett stödjande öra för musiker oavsett orsak. Om musiker kämpar för att uttrycka sina bekymmer högt, erbjuder Help Musicians just nu free tillgång till Thrive-appen, för en-till-en-sessioner för att hjälpa användare att identifiera och hantera psykiska problem som ångest.

Idag släppte vi de oroande resultaten från vår senaste undersökning. Även om de ekonomiska konsekvenserna av pandemin för musiker har varit tydliga, innebär karaktären av psykiska utmaningar att de kan vara mycket mindre uppenbara. Om du kämpar för att klara dig, är vi här för att stödja dig. pic.twitter.com/AjPq6MMwdT

— Help Musicians (@HelpMusicians) 11 mars 2021

Bristen på betalt arbete under det senaste året har haft en uppenbar inverkan på musikernas ekonomi, och mer än hälften som deltog i Help Musicians undersökning uppgav att de nu måste förlita sig på Universal Credit för att klara sig. Av musikerna som deltog sa bara 4% att de inte var oroliga för pengar. 7 av 10 sa att de inte var säkra på att de skulle kunna klara sig ekonomiskt under de kommande sex månaderna.

Det är inte bara pandemin som tynger musikernas sinnen, med 59% noterade att de var oroliga över osäkerheten om brexitavtal och hur framtiden för konsten kommer att se ut utanför EU. Det råder pågående förvirring och bestörtning eftersom regeringen inte har garanterat visum-free resa för brittiska musiker som turnerar i EU.

James Ainscough, vd för Help Musicians, sa: “Vi kan inte sockerbelägga dessa fynd. Vi står inför en psykisk hälsokris bland musiker i en aldrig tidigare skådad omfattning. Det finns fortfarande stor osäkerhet kring hur snabbt musikindustrin kan återhämta sig, plus den katastrofala effekten av Brexit-avtalet på musikernas förmåga att turnera. Efter ett år av svårigheter tar den pågående osäkerheten för musiker en enorm vägtull på mental hälsa.

“Vi har erbjudit löpande ekonomiskt stöd till tusentals musiker under hela pandemin, men att erbjuda pengar är bara en del av vad musiker behöver – vi har också varit tvungna att helt förnya det mentala hälsostöd vi erbjuder för att hantera denna snabbt utvecklande kris.

”Musiker som inte kan arbeta lider inte bara ekonomiskt, de sörjer över den kreativitet och kopplingar som deras musik brukar medföra. Det är därför vi har stärkt vårt mentala hälsostöd till musiker över hela Storbritannien.”

Undersökningen visade att 91 % av musikerna håller med om att en osäkerhet om framtiden har haft en negativ effekt på deras mentala hälsa, och att 24 % överväger att ge upp yrket för gott efter att ha vägt upp effekterna av det senaste året.

Redan före pandemin var musiker oproportionerligt mottagliga för psykiska problem, med yrkets oförutsägbara karaktär och oregelbundna inkomster som en faktor, såväl som pressen av att ständigt uppträda. Redan 2016 upptäckte en undersökning från Help Musicians att 71 % av de tillfrågade hade upplevt ångest och panikattacker, och 68 % hade upplevt depression.

En positiv not är att med den brittiska regeringens färdplan utanför lockdown som visar början på en väg ut ur pandemirestriktioner, kommer ljusare dagar för musiker.