PS3 och PS Vita-butiker lever vidare eftersom Sony erkänner att det inte gick att läsa rummet Betrodda recensioner

När Sony meddelade sitt beslut att stänga butikerna PS3, PSP och PS Vita var den övergripande reaktionen ”varför?”. Visst, om folk vill köpa spel sina gamla konsoler borde de få lov, eller hur?

Tja, tack och lov, Sony har kommit till sitt sinne och har vänt sitt beslut, med toppmässan Jim Ryan medger “det är tydligt att vi fattade fel beslut här”, efter att ha lyssnat på feedback från PlayStation-communityn.

Som sådan kommer PS3- och PS Vita-versionerna av PlayStation Store att vara öppna på obestämd tid. Men Sony planerar fortfarande att gå i pension i PSP-butiken den 2 juli 2021.

I inlägget på PlayStation-bloggen skriver Ryan: ”När vi ursprungligen kom till beslutet om att sluta köpa support för PS3 och PS Vita, föddes det ur ett antal faktorer, inklusive utmaningar för handelsstöd för äldre enheter och möjligheten att oss att fokusera mer av våra resurser på nyare enheter där en majoritet av våra spelare spelar på.

“Vi ser nu att många av er brinner för att kunna fortsätta att köpa klassiska spel på PS3 och PS Vita under överskådlig framtid, så jag är glad att vi kunde hitta en lösning för att fortsätta verksamheten.”

Relaterat: Bästa PS4-spel

Förklaringen från Ryan svarar något på vår första förvirring om varför Sony skulle stänga butikerna. Han säger att det handlar om utmaningar med att stödja äldre enheter och vill fokusera resurser på var de flesta PlayStation-spelare är.

Men trots det är det tydligt att Sony har insett att det har en skyldighet att hålla de spelen tillgängliga för dem som a) älskar sina äldre konsoler eller b) inte är helt i stånd att uppgradera sina samlingar till PS4 och PS5.

Sonys beslut ger spelare och extra tid för att få tag på PS3 och PS Vita-titlar. Vi rekommenderar dock spelare att snäppa upp så många av dessa PSP-titlar fram till nästa juli.

Relaterade Artiklar

Back to top button