Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prova dessa knep för att förvandla Chromes falska Google-sökruta till riktig sökfält

Google sökrutaHar du någonsin testat att använda den stora Google-sökrutan i mitten av sidan när du öppnar en Chrome-webbläsare eller en ny flik? Vad händer?

När du börjar skriva i Google-sökrutan flyttas den till adressfältet eller hur? Det beror på att sökfältet du ser i webbläsaren Chrome är falskt och det omdirigerar bara användaren till adressfältet.

Utöver detta, om du har ställt in en annan sökmotor som standard kommer sökfältet att försvinna. Upprörd över detta och vill bli av med denna falska Chrome-sökfält?

Här förklarar vi hur du aktiverar detta dummy-sökfält och använder det för att göra en faktisk sökning.

Googles sökfält kontra adressfältet i webbläsaren Chrome

Allt detta är ingen mening, eller hur? Varför skulle ett företag som Google göra något sådant? Det sägs att Google placerade denna falska sökfält redan 2012 för experimentändamål och sedan dess har den funnits där. Ingen vet orsaken bakom det, men användare blir irriterade på det. Därför är vi här med stegen för att förvandla denna falska Chrome-sökfält till den riktiga.

Förkrav:

  • Den senaste versionen av Google Chrome med en aktiv internetanslutning.
  • Google bör ställas in som standardsökmotor.

Hur får jag Chromes falska sökfält att fungera som den riktiga?

Eftersom detta falska sökfält inte är till någon nytta varför inte få det att fungera. För att göra det följ stegen som förklaras nedan:

1. Starta webbläsaren Chrome och skriv chrome://flags/ i adressfältet på den nya fliken. Detta omdirigerar dig till Chromes avancerade konfigurationssida.
avancerad konfiguration

2. Leta här efter flaggan “Verklig sökruta på sidan Ny flik”. Du kan använda sökrutan.
Riktig sökruta

3. Alternativt kan du också skriva in chrome://flags/#ntp-realbox i adressfältet.
adressfält

4. När du har hittat alternativet kommer du att märka att flaggstatus är inställd på Standard. Du måste ändra det för att klicka på nedåtpilen och välja Aktivera från rullgardinsmenyn.

5. Nu, för att aktivera det, klicka på knappen “Starta om nu” längst ner till höger. Detta kommer att återställa Google Chrome till nya inställningar.
återställ Google Chrome

Det är allt. Nu får du sökrutan att fungera som en faktisk Google-sökning.

Notera: För att inaktivera den här funktionen, följ samma steg denna gång, välj standardalternativet och starta om din webbläsare för att tillämpa ändringar. En annan viktig sak om Chromes sökmotor inte är inställd på Google Sök så kommer detta inte att fungera.

Nu när vi vet hur man ändrar en dummy-sökfält till en riktig, är det dags att lära sig vissa andra knep för att öka produktiviteten.

Öka produktiviteten med dessa Google Chrome tips och tricks

1. Stäng av bullriga platser

Ingen gillar att bli avbruten, särskilt när videor spelas upp automatiskt när de surfar. Om du blir irriterad på sådana sajter och vill stänga av dem permanent så är det här.

Högerklicka på webbplatsen som du avbröt av och välj Stäng av webbplats. Detta kommer att stänga av sidan för den specifika domänen tills du väljer att göra det Slå på ljudet på webbplatsen.

Stäng av bullriga webbplatser

2. Ångra stängda flikar

Kortkommandon gör det enkelt. Om du har stängt en viktig flik och inte kommer ihåg URL:en tryck Ctrl+Skift+T på Windows (eller Cmd+Skift+T på en Mac). Detta kommer att ta tillbaka den senast stängda fliken.

3. Anpassa Chrome

Ändra hur din Chrome ser ut genom att öppna en ny och använda knappen Anpassa längst ned till höger.Anpassa Chrome

Härifrån kan du ändra bakgrunden, skapa dina egna genvägar och anpassa sidan med färg och tema.
färg och tema

4. Öppna sparade lösenord

Chrome är väldigt smart, det kommer ihåg lösenord och användarnamn för olika webbplatser. Om du vill söka efter ett lösenord klickar du på tre staplade punkter > Inställningar > Lösenord. Här kan du leta efter detaljerna klicka på ögonikonen för att avslöja lösenordet.
Få åtkomst till sparade lösenord


lösenord

Så det här handlade om hur man aktiverar den falska sökrutan och gör den till den riktiga. Låt oss veta vilken du föredrar den falska eller riktiga? Testa även dessa Chrome-tips och se skillnaden. Dina kommentarer är värdefulla för oss, behaga dina tankar.