Program för iOS och macOS från Windows eller Linux

Till exempel, även om det finns många fler applikationer för Android i Play Butik, är det välkänt att iOS är ett mycket mer lönsamt ekosystem för utvecklare. Detta beror också på att Apple inte tillåter att något publiceras i sin butik, utan måste ha ett minimum av kvalitet. Men att skapa program för vilken Apple-plattform som helst är mycket mer komplicerat än att göra det, till exempel på Android, där det skulle räcka att installera Android Studio på det operativsystem vi vill ha.

Den ideala saken att skapa program för macOS, iOS , eller någon annan plattform för äppeljätten är att ha en Mac till vårt förfogande. Men när detta inte är möjligt finns det några små knep som hjälper oss att utföra denna uppgift.

Program för iOS och macOS från Windows eller Linux

Satsa på Swift

Program för Apple har alltid skapats med hjälp av Mål-C språk och sammanställt med hjälp av Xcode tool, en programmerings-IDE som endast kan köras på macOS-operativsystem. Under 2014 ville Apple erbjuda användarna ett förbättrat och modernare alternativ för att skapa applikationer för sitt ekosystem. Och så Switft var född.

Den här nya programmeringsspråk är mycket modernare och är beredd att interagera mycket bättre med Cocoa, API:et för Apples operativsystem. Detta programmeringsspråk erbjuder oss en mycket tydligare, koncis, ren och säker kod, med förbättrad minneshantering och mycket bättre prestanda än Objective-C (upp till 2,6 gånger) och Python (upp till 8,4 gånger).

Switft föddes ursprungligen som ett slutet språk, men från version 2.0 av det blev det ett språk med öppen källkod med Apache 2.0-licens. Även om det här programmeringsspråket ursprungligen också var begränsat till macOS, är det nu möjligt att skapa och kompilera program utan problem från Windows.

För att göra detta måste vi ladda ner Swift för Windows , ett verktyg med öppen källkod som låter oss kompilera detta programmeringsspråk från Microsofts operativsystem. För att göra detta måste vi helt enkelt skapa programmet med vår favoritredigerare (som VS Code), spara det som en fil med filtillägget .swift och öppna det med kompilatorn.

Swift för Windows

Det här verktyget innehåller redan Swift-kompilatorn, så vi behöver inte ladda ner eller installera något senare. Klicka bara på knappen “Kompilera” och sedan på knappen “Kör” för att köra det nyligen kompilerade programmet på vårt Windows, så länge det är kompatibelt.

Och, om vi föredrar det, kan vi också ladda ner den senaste versionen av Swift för Windows och Linux från dess webbplats, och även kunna kompilera de program vi skapar (men manuellt).

Installera en virtuell maskin med macOS

Om det vi vill göra är att programmera i Objective-C, eller om vi har problem med att forma våra program i Swift från andra operativsystem, så har vi inget annat val än att gå igenom macOS. Vid det här laget är alternativen vi har antingen att skapa vår egen hackintosh (något som vi inte rekommenderar om vi inte verkligen vet hur man gör det, eftersom det är en komplicerad process), eller att satsa på en virtuell maskin , den rekommenderade metoden.

För att montera en virtuell maskin med macOS måste vi installera ett virtualiseringsprogram på vår dator, som t.ex VirtualBox (till exempel), och ha en virtuell hårddisk till hands med detta system installerat tidigare, eller åtminstone en ISO från vilken vi kan installera systemet själva från grunden.

På grund av Apples restriktioner är det något kompilerat för att starta detta system från början, så vi rekommenderar att du söker i nätverket efter virtuella maskiner som redan har skapats och konfigurerats. Det finns många, så vi borde inte ha några problem att hitta dem. Dessutom är de vanligtvis alltid uppdaterade och med ytterligare drivrutiner (som VirtualBox Guest Additions) installerade som standard, vilket kommer att spara oss mycket arbete.

Installera VMware Tools och macOS - 8

Det är sant att prestandan inte blir densamma som om vi har en riktig Mac, att uppdateringarna är mer komplicerade och att vi kan ha en del andra problem. Men det är en snabb och billig lösning för att kunna skapa och testa våra applikationer för Mac och iPhone från en PC med Windows eller Linux.

Hyr en Mac i molnet

Om allt ovanstående inte räcker, eller vi inte vill ha komplikationer, finns det ett mycket snabbare och enklare alternativ med vilket vi kommer att kunna ha en Mac utan att behöva göra en stor investering: hyr den i molnet. Plattformar som t.ex MacinCloud eller MacStadium är ansvariga för att ansluta en serie Mac-datorer till Internet och i utbyte mot en månadsavgift (som börjar på 25 $) tillåter de oss att använda dem obegränsat.

Vi kan välja en dedikerad Mac, som låter oss ansluta till en riktig Mac på distans via ett fjärrskrivbord, en virtuell, som är en virtuell maskin som de ger oss tillgång till (som inte körs på hårdvara från Apple) och en Mac-server, specialiserad på kodkompileringsuppgifter.

Du behöver inte köpa en iPhone; gör det från xcode

Slutligen, om vi funderar på att skapa applikationer för iPhone och iPad, måste vi veta att det inte är nödvändigt att investera i denna typ av enhet, eftersom vi perfekt kommer att kunna efterlikna den från ” iPhone Simulator ” verktyg för Xcode.

Naturligtvis går vi tillbaka till början. Xcode är en unik IDE för macOS, och vi kan inte använda den på något sätt på Windows eller Linux. Därför, om vi behöver den här emulatorn, måste vi gå tillbaka och ta till en av teknikerna som vi just har pratat om, vare sig det är virtualisering, en hackintosh eller att hyra en Mac i molnet.

Relaterade Artiklar

Back to top button