Produktiv på sex timmar sömn? Nej det är du inte, du lögnare

Produktiv på sex timmar sömn? Nej det är du inte, du lögnare

Sover du regelbundet bara sex timmar per natt? Och du tror att du är mer produktiv som ett resultat?

Du bör sätta din sömnberövade rumpa ner innan du hör nyheterna som jag måste dela med dig idag. Det gör dig inte bara mindre produktiv – det ökar dina odds för hjärtinfarkt, stroke eller cancer. Och gör dig mindre karismatisk. Åtminstone, enligt en expert.

Expertutlåtandet

Matthew Walker, grundare och chef för Center for Human Sleep Science vid University of California, Berkeley, och författaren till “Why We Sleep: Unlocking the Power of Sleep and Dreams”, har en sak att berätta.

“Undertrappade anställda tenderar att skapa färre nya lösningar på problem, de är mindre produktiva i sitt arbete och de tar lättare utmaningar på jobbet”, säger Walker.

Så vad är rätt belopp?

”Rekommendationen är sju till nio timmar för alla vuxna. Anledningen till att det finns ett intervall är att det är lite som kalorier. Baserat på allas unika fysiologi kommer det beloppet att variera från en person till en annan, förklarade Walker för Chicago Tribune.

”Och detsamma gäller sömnen, även om det finns något hårda gränser i nedre änden. När du har fått mindre än sju timmars sömn kan du mäta markerade försämringar i både hjärnans och kroppens hälsa. Och de människor som hävdar att de kan överleva på sex timmars sömn eller mindre, bedragar sig själva och sin hälsa. ”

Och det är ovanpå pengarna du förlorar på grund av mindre sömn. Bättre att stänga av skärmarna och se över dina högskoleapplikationer nu.

Förändring börjar med dig

Se, problemet här är det moderna samhället. Vi använder alla en åtta timmars arbetsdag-även om vi arbetar bättre i fyra timmars bitar-och det ger oss inte tillräckligt med tid att vila ordentligt mellan alla andra små sysslor vi behöver utföra på fritiden.

Men tyvärr är samhället inte på väg att förändras av sig själv. Du måste börja med att bestämma vad du värdesätter mest: passa in i alla andras arbetscykler eller få en full, produktiv nattsömn hela tiden. Men om du bestämmer dig för att fortsätta lura dig själv med det sex timmars sömnschemat, gör dig själv en tjänst och ta aldrig upp det faktum när Matthew Walker är i rummet.

Läs mer om att vara en sund entreprenör på TechCo

Relaterade Artiklar

Back to top button