Procon-SP ber om avstÀngning av PIX och andra grÀnser, lÀs mer

0 Shares

Centralbanken höll ett möte i onsdags (15), och Procon-SP bad den monetÀra myndigheten att tillfÀlligt avbryta anvÀndningen av Pix och till och med nya sÀkerhetsÄtgÀrder. LÄt oss ta reda pÄ mer nedan, vad som involverade hela situationen.

Pix fjÀdring och mer

pix drabbas av trÀffar och andra problem

Hela förslaget skapades med idén om att öka sÀkerheten pÄ grund av plattformens slag. Utöver avbrottet bad byrÄn BC att begrÀnsa transaktioner via PIX till 500 R$ per mÄnad, istÀllet för de 1 000 R$ som tidigare meddelats.

Entitetens verkstĂ€llande direktör, Fernando Capez, betonade “Vi erkĂ€nner fördelarna med PIX och vi förstĂ„r att tekniska framsteg inte kan stoppas, men det Ă€r nödvĂ€ndigt att konsumentsĂ€kerheten garanteras”. Dessutom kommenterade han att bankerna borde hĂ„llas ansvariga för förlusterna för dem som drabbats av slag.

Tillsammans med alla dessa förfrÄgningar finner Procon-SP det ocksÄ nödvÀndigt att inkludera i plattformen en möjlighet att blockera och Äterföra belopp som skickats till nya bankkonton, under en period av 30 dagar

Problem med Pix

procon ber om begrÀnsningar

De fick in cirka 2 500 klagomÄl relaterade till systemet under de första Ätta mÄnaderna 2021. Först i juli och augusti registrerades 1 000 av dem. De största problemen var okÀnda köp och uttag, Äterbetalningar, icke-kontrakterade produkter eller tjÀnster och falsk försÀljning.

Med ökningen av problem och klagomÄl rekommenderar Procon-SP ökad uppmÀrksamhet vid anvÀndning av verktyget. Allt pÄ ett lugnt sÀtt, bekrÀftar mottagarens uppgifter innan nÄgon betalning görs. Tillsammans med dessa försiktighetsÄtgÀrder, undvik att öppna lÀnkar som skickas via SMS, e-post eller WhatsApp.

Ett sista tips Àr att anvÀnda tekniken genom den officiella appen eller i officiella bankappar. Att inte logga ut ur systemet och alltid anvÀnda lösenord i transaktioner. Vad tyckte du om de nya sÀkerhetsÄtgÀrderna som efterfrÄgades? Har du varit försiktig nÀr du anvÀnder Pix? LÄt oss veta i kommentarerna.

KĂ€lla: Procon

0 Shares