Procon-SP ber om avstängning av PIX och andra gränser, läs mer

0 Shares

Centralbanken höll ett möte i onsdags (15), och Procon-SP bad den monetära myndigheten att tillfälligt avbryta användningen av Pix och till och med nya säkerhetsåtgärder. Låt oss ta reda på mer nedan, vad som involverade hela situationen.

Pix fjädring och mer

pix drabbas av träffar och andra problem

Hela förslaget skapades med idén om att öka säkerheten på grund av plattformens slag. Utöver avbrottet bad byrån BC att begränsa transaktioner via PIX till 500 R$ per månad, istället för de 1 000 R$ som tidigare meddelats.

Entitetens verkställande direktör, Fernando Capez, betonade “Vi erkänner fördelarna med PIX och vi förstår att tekniska framsteg inte kan stoppas, men det är nödvändigt att konsumentsäkerheten garanteras”. Dessutom kommenterade han att bankerna borde hållas ansvariga för förlusterna för dem som drabbats av slag.

Tillsammans med alla dessa förfrågningar finner Procon-SP det också nödvändigt att inkludera i plattformen en möjlighet att blockera och återföra belopp som skickats till nya bankkonton, under en period av 30 dagar

Problem med Pix

procon ber om begränsningar

De fick in cirka 2 500 klagomål relaterade till systemet under de första åtta månaderna 2021. Först i juli och augusti registrerades 1 000 av dem. De största problemen var okända köp och uttag, återbetalningar, icke-kontrakterade produkter eller tjänster och falsk försäljning.

Med ökningen av problem och klagomål rekommenderar Procon-SP ökad uppmärksamhet vid användning av verktyget. Allt på ett lugnt sätt, bekräftar mottagarens uppgifter innan någon betalning görs. Tillsammans med dessa försiktighetsåtgärder, undvik att öppna länkar som skickas via SMS, e-post eller WhatsApp.

Ett sista tips är att använda tekniken genom den officiella appen eller i officiella bankappar. Att inte logga ut ur systemet och alltid använda lösenord i transaktioner. Vad tyckte du om de nya säkerhetsåtgärderna som efterfrågades? Har du varit försiktig när du använder Pix? Låt oss veta i kommentarerna.

Källa: Procon

0 Shares