Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Processor Obfuscation and You: En uppdatering på AMD- och Intel-processorer

Introduktion

Valet av processor brukade vara ganska enkelt. Du hade AMD eller Intel, ibland med ett par överlappande alternativ från varje företag. Med flera plattformar från varje företag samt varierande funktioner kan det vara svårt att avgöra vilken CPU du verkligen vill köpa till ditt system. Under de senaste åren har det gått en vändning till det värsta – även utan mobilitetsalternativen för Athlon 64 finns det fyra stationära Athlon 64 3200+ varianter (och det är bara toppen av isberget). Vi kände att det var dags för en översikt över alla processormodeller som för närvarande levereras, samt en titt på fördelarna och nackdelarna med varje modell.

Innan vi går in på detaljerna vill vi göra det klart att detta inte är tänkt att vara en all-inclusive processorartikel. Information om många av de äldre processorerna finns i vårt senaste CPU Cheatsheet, och detta är tänkt dels som en uppdatering och dels som en mer fokuserad titt på varje modell. Vi kommer inte att gå in på detaljer om varje enskild CPU som du kan hitta till salu just nu; vi är mer intresserade av mellanklass- och högre processorer om jag ska vara ärlig, eftersom budgetchipsen mestadels är förra årets mellanklasschips.

Ett av de viktigaste intresseområdena är fortfarande något av en framtida release. Det har varit ganska mycket bevakning nyligen om dual core-lösningarna från både AMD och Intel. För närvarande är inga av de dual core-chips riktigt tillgängliga (förutom i OEM-system), men det är viktigt att ha dem i åtanke innan du spenderar hundratals dollar på en CPU som kan vara helt föråldrad på några månader. Om du inte redan har gjort det, vill du definitivt ta en närmare titt på vår Dual Core Performance Preview.

För att knyta ihop allt detta och föra tillbaka det till den verkliga världen, kommer vi att ge våra åsikter om uppgraderingsalternativ för de flesta av processorplattformarna. Detta är inte menat som ett definitivt uttalande om när du bör uppgradera och till vad du bör uppgradera – det är bara individen som verkligen kan avgöra det. Istället är det tänkt som en översikt över vilka uppgifter som fungerar bra på olika plattformar och när du kan hitta en plattform som är otillräcklig för dina behov. Vissa av er kanske tycker att den här informationen är användbar, medan andra helt enkelt tar det som sunt förnuft. Ändå får vi många e-postmeddelanden varje vecka som ber om sådana råd, så vi hoppas att det kommer att visa sig vara till nytta.

För er som inte har tid att spåra varenda CPU på marknaden – till skillnad från vissa av oss – vi har några tips och råd som kan hjälpa dig att få rätt processor. Vi kommer inte bara att titta på kärnnamnen, utan vi kommer också att fördjupa oss i några detaljer om SKU:erna, eller Stock Keeping Units, för flera processorer också.