Problemet med att lämna en mobiltelefon i bilen på sommaren

Men säkert mer än en gång har du bestämt dig för att lämna den i bilen medan du var tyst på stranden. Och allt med syftet att den inte ska förstöras eller att du förlorar den oavsiktligt. Det dåliga är att oavsett hur mycket du har tänkt på att ta hand om den på bästa sätt, hålla den borta från sand och salt, så är sanningen att att lämna en smartphone i fordonet kan vara värre för enhetens livslängd.

Överhettning av mobilen i bilen

Om vi ​​har turen att ha hittat en plats i skuggan eller att ha parkerat fordonet i ett stängt garage så skulle vi inte behöva oroa oss så mycket. Men trots det är verkligheten att interiören i en bil når höga temperaturer, särskilt på sommaren, och mycket mer om den står i solen. På dessa datum kan fordon parkerade på gatan nå temperaturer långt över 60ºC , ännu mycket mer, eftersom det också kommer att bero på fordonets färg.

movil verano calor sol

Dessutom, om du inte visste det, kan batterierna i mobila enheter när de är påslagna inuti ett fordon nå mellan 70ºC och 90ºC. Så inte bara skulle vi utsätta den här komponenten i vår mobil i fara, utan även ett litiumbatteri kan brinna.

Även om det vanligtvis inte är det vanliga, har du säkert någonsin av misstag lämnat den i några minuter och när du hämtar terminalen brinner den praktiskt taget. Detta kan leda till en kontinuerlig försämring av batteriet i vår terminal, för med tiden, om vi fortsätter att lämna det inne i fordonet vid dessa temperaturer, kommer autonomin att bli mindre och mindre.

Och det kommer inte att vara det enda problemet som vi måste möta när vi lämnar mobilen inuti fordonet. Om det har varit det under en lång tid och med höga temperaturer kan det sluta med att andra viktiga komponenter i din smartphone skadas. Som kan vara fallet med din skärm eller en annan komponent som processorn.

Om du fortfarande föredrar att lämna den där för att koppla av medan du njuter av stranden och havet. Vi rekommenderar att du lägger den på ett ställe där den inte utsätts direkt för solen och framför allt att det är helt avstängt. Så att den på så sätt inte överhettas ännu mer för det enkla faktum att den är på.

Relaterade Artiklar

Back to top button