Problemet med att bli kallad Alexa som Amazons assistent

0 Shares

Problemet med att heta Alexa

Med tanke på att Amazon-assistenten fungerar som en riktig butler till din tjänst, att kalla dig samma namn borde inte vara en maträtt av god smak, särskilt om du är ung och omger dig med mycket skämtande vänner. Det är vad som händer med många tjejer i Storbritannien, där mer än 4 000 personer under 25 år kallas Alexa.

Enligt vittnesmålet från Heather (inte hennes riktiga namn för att upprätthålla anonymiteten), började hennes dotter Alexa utstå kontinuerliga skämt från sina klasskamrater som inte slutade skämta med att hennes namn hänvisade till Amazon-assistenten. Lilla Alexas upplevelse var så traumatisk att föräldrarna tvingades att lagligt ändra hennes namn och byta skola för att starta en ny scen.

Som de säger, inte bara barnen gjorde skämten, eftersom till och med någon lärare vågade släppa det lätta skämtet som rör assistenten. Och visst, ibland är vi inte medvetna om hur sårbara och ömtåliga de små är, och det hela ledde till en förändring i flickans beteende, att försöka undvika att gå till lektionen och bli våldsam.

Ett annat av vittnesmålen talar om en 6-årig flicka som redan utsätts för samma retande, och hennes föräldrar säger att situationen påverkar barnets självförtroende.

Ett föråldrat namn

Problemet med namnet Alexa är inte begränsat till Storbritannien, eftersom det i USA och andra europeiska länder också är mycket vanligt att hitta namnet på Alexa. Men det kommer att bli mindre och mindre. 2016 rankades namnet på 167:e plats bland populära namn, och 2019 sjönk det brant till 920:e plats.

Kommer Amazon att byta namn på Alexa?

Spotify Alexa

Amazon har redan uttalat sig i frågan om problemen som namnet på dess assistent ger, och försäkrar att “vi designade vår röstassistent för att återspegla de egenskaper som vi värdesätter hos människor: att vara intelligent, hänsynsfull, empatisk och inkluderande. Vi är ledsna över de erfarenheter du har delat och vi vill vara väldigt tydliga: alla slags trakasserier är oacceptabelt och vi fördömer det på det starkaste möjliga sätt”.

Uppenbarligen kommer Amazon inte att ändra namnet på sin berömda assistent, och som en ursäkt för att påpeka att du kan ändra namnet på Alexa för en annan från inställningarna för Echos och den virtuella assistenten, så tekniskt sett är det inte ett påtvingat namn . Sett från Amazonas sida, skulle fotbollsspelare, sångare och populära karaktärer också behöva byta namn om de är en anledning till hån för andra människor?

0 Shares