Problemen som en mobil kan ha utan uppdateringar

Problem som en mobil kan ha utan uppdateringar

Bland de många anledningarna som kan få oss att byta mobil stöter vi på behovet av att vara väl uppdaterade, eftersom vi löper många risker om vi fortsätter att använda en smartphone som inte är uppdaterad . Detta är något som inte alla användare känner till och som inte ens uppmärksammar, men det kan ändå göra skillnaden mellan att vara säker eller inte.

Många av varumärkena som använder operativsystemet Android utökar uppdateringar och support på senare tid med avsikten att användarna inte ska behöva stöta på någon av problem med att inte ha uppdateringar på mobilen som vi kommer att få veta om. Här är några fel som också visas på iPhones när de tar slut på support.

Inga fler säkerhetskorrigeringar och risker börjar

När vår mobiltelefon slutar att ta emot de säkerhetskorrigeringar som mobilvarumärken erbjuder månadsvis eller kvartalsvis, hamnar vår smartphone i en skräckinjagande situation där den kan påverkas mycket mer av de problem som uppstår kring teknik, liksom följande:

Nya virus har en free väg

virus movil

Utan regelbundna uppdateringar kommer nya virus, även kända som skadlig kod, att ha möjlighet att komma in i vår smartphone via appar som vi inte laddar ner från Google Play, filer som vi tar emot eller till och med via offentliga WiFi-nätverk. Detta tvingar oss att vara mycket mer försiktig i alla aspekter med vår smartphone eftersom riskerna är mycket allvarliga kan vi sitta kvar med en värdelös mobil och förlora allt som finns inuti för alltid.

Komprometterade data och filer

documentos archivos protegidos movil

De olika attackerna och skadlig programvara som inte skulle påverka en mobiltelefon utan uppdateringar, kan leda till en kapning av telefonens data. Även om det kan verka som något från science fiction, en smartphone utan de senaste säkerhetsuppdateringarna är äventyrad. De kunde veta från telefonkontakterna, för att se bilderna på mobilen och till och med känna till våra WhatsApp-konversationer, så i dessa fall är alla försiktighetsåtgärder små och det blir en anledning att tänka på att förnya smartphonen.

Oönskade programbuggar

Ett annat problem med att använda en mobil utan uppdateringar är terminalens prestanda. Vi kommer inte att kunna njuta av de senaste tekniska alternativen, men det är också så att vissa misslyckanden kan sluta förstöra vår upplevelse av mobilen . Det vanligaste är fel i applikationer som inte längre är anpassade för mobilen, batteriavbrott på grund av för hög förbrukning och andra situationer i terminalens vardag som gör det mycket svårt för oss att fortsätta med telefonen.

Relaterade Artiklar

Back to top button