Problem med vissa HomePods och version 14.6 och 15 beta

0 Shares

Min HomePod är nu en tegelsten

Det är inte vårt fall, men det skulle kunna vara om vi hade originalmodellen, den som Apple redan officiellt slutade sälja nyligen. Vad händer med honom? Tja, dessa smarta högtalare från Apple tydligen “dö” med version 14.6 (den senaste officiella och stabila versionen hittills) samt med version 15 beta.

Enligt några kommentarer på nätverk och forum som Apples supporttjänstemän eller Reddit har de beskrivit olika symtom som slutade med samma resultat: en HomePod som slutade fungera för att bli en tegelsten var den än befann sig.

För att vara mer specifik, med båda versionerna av HomePod-operativsystemet, kan problem börja med bristande respons eller fel i den regelbundna användningen av dess funktioner. Sedan är det frågan om överhettning, vilket skulle vara det farligaste av allt, eftersom de höga interna temperaturerna i dess komponenter skulle kunna generera fel på kortnivå som redan skulle vara irreparerbara.

Naturligtvis, innan varningen körs och vissa bestämmer sig för att koppla bort dem direkt, måste du veta att det verkar som att den gemensamma punkten med alla dessa fel är i gemensam användning av en Apple TV eller in stereokonfiguration med en annan HomePod. För tillfället har ingen användare dykt upp som använde den självständigt och som drabbats av något fel av dessa som ledde till att högtalaren blev en pappersvikt.

Därför, om du har en original HomePod med dessa versioner, bör du titta på dem för att inte ångra större ondska. Åtminstone tills allt är förtydligat lite mer och Apple själv utfärdar någon form av uttalande eller en lösning till de drabbade om det är ett representativt antal och det visas att det finns ett reellt samband mellan mjukvaruversionen och felen. .

Påverkar detta fel HomePod mini?

De nya högtalarna, HomePod mini , verkar inte påverkas av detta förmodade fel genererat av version 14.6 och 15 beta av systemet eller används individuellt, varken tillsammans med en Apple TV eller i stereoläge med en annan länkad HomePod mini.

Om du har den minsta av Apples smarta högtalare ska du därför i princip inte göra någonting. Och om du har originalmodellen, var försiktig. Även om det också måste sägas att de misslyckanden som är relaterade till alla Apple-produkter vanligtvis genererar en hel del förväntningar, även när de bara påverkar en minsta andel av enheterna. Vad betyder inte att om det är en felprovocerande programvara bör Apple inte anta felet och ge dem en lösning. Vi får se vad som blir kvar av allt.

0 Shares