Problem med att använda program för att rengöra Windows-registret

0 Shares

När vi pratar om att underhålla Windows är en av de uppgifter som ofta hänvisas till att rensa registret. Hur man analyserar posterna i denna databas en efter en (den har tusentals av dem) är bokstavligen omöjligt, det finns program för att rensa registret som gör det automatiskt. Dessa program är ansvariga för att analysera hela registret automatiskt och lokalisera alla dessa onödiga poster, som är värdelösa och som kan elimineras utan att något händer.

Problemet är att dessa program ofta kraschar. Och en dålig rengöring av registret kan till och med göra vår dator helt värdelös.

CCleaner limpiar register

Problem med att rengöra regedit

De flesta städare tar vanligtvis bort poster som finns i deras egen databas. Bland dem kan vi till exempel hitta filassociationer, programlicensnycklar, inställningar och andra värden som krävs för att Windows, eller specifika program, ska fungera korrekt.

Om ett program tar bort dessa poster är problemen vi kan hitta av alla slag. Det enklaste är för ett program för att förlora sin licens , eller sluta arbeta. Detta är det minsta av problemen, eftersom vi skulle kunna installera om det för att reparera det och få det att fungera igen. Det kan också hända att vissa Windows-filer är föräldralösa när de tappar kopplingen till programmet vi ville använda för att öppna dem. Vi kan också förlora länkar till DLL-bibliotek och orsaka att fel uppstår när du öppnar eller använder programvara. Återigen, enkel lösning.

Problem börjar när endast en del av posterna raderas . Till exempel, om vi har ett program installerat och renaren tar bort bara några av registerposterna. Programmet slutar fungera, men vi kan inte installera om det eftersom det redan är installerat. Och avinstallera inte det heller eftersom det inte finns för Windows. Det kan också finnas problem med vissa Windows-funktioner eller funktioner, och till och med systemstartskador.

Undvik problem när du ändrar eller rengör Windows-registret

Regedit är ett viktigt och kritiskt pass för hur Windows fungerar. Om vi ​​inte känner till det, är det bästa vi kan göra att lämna det som det är, utan att ändra det. På så sätt kommer vi att se till att inte skruva upp och förstöra Windows. Det finns dock vissa konfigurationer eller uppgifter som tvingar oss att göra ändringar i den här databasen.

Abrir regedit

Därför, närhelst vi ska göra ändringar i det, oavsett om de är manuella, köra ett skript som vi laddar ner från Internet, eller lita på ett av de rengöringsprogram som vi just har sett, är det viktigt att göra en säkerhetskopia av regedit.

Att rengöra Windows-registret förbättrar datorns prestanda är en myt. Än idag är det totalt onödigt att använda program som t.ex CCleaner , vilket kan ge oss fler problem än de löser. Att låta Windows hantera sitt register och rensa sig själv med Windows 10 Storage Sensor, är tillräckligt för att ha vår dator alltid redo.

Om något går fel kommer denna säkerhetskopiering att tillåta oss att återställa ändringarna (även från felsäkert läge) för att få datorn att fungera utan problem igen.

0 Shares