Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prisguider oktober 2004: Video och minne

Introduktion

PCI express och DDR2 har under de senaste månaderna visat att vi är långsamma teknologier eftersom alla kommer att lära sig att de inte erbjuder några verkliga fördelar än och tenderar att kosta mer än sina gamla motsvarigheter. PCIe-grafikkort i allmänhet kostar inte mer på egen hand, jämfört med en AGP-motsvarande, men det finns fortfarande kostnaden för ett nytt moderkort för att stödja den nya kortplatsen. DDR2, å andra sidan, kostar uppenbart mer och tenderar i många fall att gå något långsammare än DDR1. Även med Intels starka strävan efter den nya teknologin, som kan hittas på många av de nyare Intel-moderkorten som har den nya 775-sockeln, har dessa nya barn på blocket ännu inte tillräckligt med trottoarkant för att motivera en djupare dykning i din bank konto eller plånbok.

För närvarande är det fortfarande ett säkert kort att hålla sig till DDR1 och AGP för dina systemuppgraderingar och byggnadsbehov. Med lite mer tid kommer DDR2 och PCIe definitivt att bli de nya standarderna, men tills dess finns det ingen anledning att inte spara lite pengar och hålla sig till de beprövade, sanna och konkurrenskraftiga alternativen som fortfarande finns tillgängliga.

Se till att kolla in vår RealTime Pricing Engine för upp till minutpriser från några av de bästa onlineåterförsäljarna som vi kunde hitta.