Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prisguider oktober 2003: CPU och minne

Välkommen tillbaka till ännu en rolig prisguide. Som ni kanske vet tog vi ett par veckor ledigt för Computex och mellanterminer, men vi är tillbaka i full gång. Naturligtvis minns många av er säkert den speciella processorlanseringen från slutet av september, men vilka förändringar såg vi i prissättningen? Den här veckan tittar vi tillbaka på CPU, moderkort och grafikkort för att se vilka överraskningar denna vecka har att erbjuda. Som alltid, glöm inte att du kan kontrollera priser på våra hårddiskar, minne, CPU, moderkort och grafikkort när som helst genom vår prismotor. Dessutom reflekterar alla våra prisguidetabeller realtidspriser, så förvänta dig inte någon föråldrad information i våra tabeller.

AMD CPU

Det verkar som att priserna för Athlon XP-serien påverkades negativt med lanseringen av AMD Athlon 64-produktlinjen. Med undantag för den redan överprissatta Athlon XP 3200+ ökade alla XP-marker i pris 5-10%. Lyckligtvis sjönk Athlon 64 3200+ långt under sitt debutpris till $404. Priserna på Athlon 64 FX sjönk också, men bara något. Om du behöver ett 64-bitars chip oavsett anledning, 3200+ är den bättre processorn.Innan Computex såg vi också den ganska händelselösa lanseringen av 1,6 GHz Duron-processorn. AMD var tänkt att fasa ut denna komponent, men vår gissning är att de asiatiska marknaderna hela tiden har stimulerat en efterfrågan på processorn. Opteron-linjen har inte fluktuerat i pris alls sedan förra veckan, även om processorerna under månaden har sjunkit i pris med cirka 8%. Som vi förutspådde för ungefär en månad sedan, är Opteron-linjen inställd på att börja underskrida Athlon 2800+ MP- och 2600+ MP-linjerna vid den här tiden nästa månad.
Enligt vår mening är det inte en särskilt bra tid att köpa ett AMD-system. Instabila XP-priser i kombination med lanseringen av Athlon 64 betyder dåliga erbjudanden i minst 6 veckor tills saker lugnar ner sig. Dessutom brukar den kommande semestern ge flera erbjudanden, så sitt hårt!