Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prisguider november 2004: Optisk och magnetisk lagring

Introduktion

Välkommen tillbaka för den senaste prisguiden för lagring. Vi har inte sett alltför många förändringar på sistone när det kommer till lagringspris och detta inkluderar både hårddiskar och optiska media. Det verkar som om lagring nästan har hamnat i en vägspärr för kostnaden per gigabyte och det enda stället där det har skett någon förändring värd att nämna har varit inom området för DVD-lagring. Vår senaste 16X sammanfattning tog en titt på åtta av de senaste och bästa brännarna och kom ut med en klar vinnare. Den här guiden kommer också att kolla in priser på hårddiskar för att se om det finns några erbjudanden som är värda att titta på.

Se till att besöka vår RealTime Pricing Engine för uppdaterade priser på allt som nämns i den här guiden och mycket mer.

DVD-brännare

16X DVD-brännare blir lika prisvärda som allt nuförtiden och den bonusen behöver inte heller komma med några prestanda- eller kvalitetsbrister. Med tiden av non-stop coaster-bränning CD-enheter för länge sedan, har vi alla kommit att förvänta oss pålitliga bränningar första gången, och varje gång. Detta tänkesätt överförs enkelt till DVD-bränning och det vet enhets- och mediatillverkarna. Det är därför som DVD-bränning inte har drabbats lika mycket av dålig bränningskvalitet som CD-skivor en gång gjorde, och förmågan hos enheter och media att fungera framgångsrikt, bränning efter bränning, blir bättre för varje gång en ny enhet kommer ut, verkar det som.

Lång historia kort, NEC ND-3500A, som kan fås för mindre än 70 USD skickad, tar kakan som den bästa brännaren som finns tillgänglig för ett mer än rimligt pris. 3500A lyckades komma ut som en mycket väl avrundad enhet när det gäller mediastöd, önskvärd brist på coaster-skapande, och den gjorde det till det lägsta priset av någon annan enhet i roundupen. Allt övervägt är äldre 8x eller 12x-enheter inte ens riktigt värda att köpa, eftersom de oftast är prissatta nära eller över priset för denna NEC och presterar märkbart långsammare.