Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prisguider november 2003: CPU och moderkort

Det har varit ännu en spännande vecka för prisguider som många av er kanske redan vet, Intel och AMD gjorde båda enorma prissänkningar på CPU:er med undantag för Athlon 64-linjen. Vi såg enorma nedskärningar ungefär en vecka innan detta hände precis efter vår senaste guide för CPU:erna. Nedan är vår plot av AMD-priser:
Det här är vad vi gillar att se! Utmärkta snitt i Opteron-modellerna med måttliga snitt i XP-linjen har gjort AMD-linjen till ett mycket attraktivt val igen. Förhoppningsvis tog du vårt råd för några veckor sedan och höll upp processorköp till november.
En annan bra sak att se är det oundvikliga utbytet av MP-serien med de senaste nedskärningarna, det är ganska lätt att se var AMD:s serverlinje-push finns. Du kanske har lagt märke till minskningen på 40 % i 242 och 244 raderna. Vi skulle vilja se 246:an sjunka lite som ett alternativ till Athlon 64 FX-51, men det kommer förmodligen inte att hända på ett tag. (Åtminstone förmodligen inte förrän decembers release av FX-53 och Athlon 64 3400+).
Tyvärr sänkte ingen av CPU-tillverkarna priserna på sina storsäljare. Athlon XP 2500+ (Barton) har varit på uppåtgående i flera veckor nu. Inte mycket, men ett par dollar. I slutet av september kunde du få chippet för cirka $78, men nu är det tillbaka upp till ~$85. Det ser inte ut som att sänkningarna på $20 i XP 2700+ och XP 2800+ kommer att tvinga efterfrågan på 2500+ att minska heller, så det är troligt att vi är låsta till Barton 2500+-priset ett tag.
Nu när XP-chippen har planat ut i pris lite har vi några fler rekommendationer varje vecka. Barton-kärna 2500+ är fortfarande den bästa processorn för priset, och vi kommer att fortsätta att hylla den som vårt val. Athlon 64 3200+ är också en fantastisk processor, men du kommer fortfarande att betala cirka $400 även för OEM-versionen (utan kylfläns/fläkt). Men detta chip kan lätt vara i intervallet $350 vid semesterperioden. Detta är fortfarande inte ett fynd, särskilt med tanke på att vi inte har något Windows för x86-64.