Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prisguider mars 2004: CPU och moderkort

Välkommen till ytterligare en upplaga av prisguiderna. Med nya CPU- och moderkortsmeddelanden tog vi lite tid att skriva våra tankar och rekommendationer för den här veckan. Som alltid, känn free för att kolla in vår RealTime Price Guide för upp till minuts delta och priser.

AMD processorer

Det har kommit många spännande nyheter för AMD-processorer på sistone; förhoppningsvis fick alla en chans att kolla in eller AMD CPU Roadmaps and Updates. Tänk på att den kommande lanseringen av A64 är senare denna månad och nästa, så för er som letar efter ett entusiastköp kanske vill vänta med ett nytt köp i ett par veckor. Socket 939 är på väg, men fortfarande ett par månader ledigt (vi kan dock se prover mycket tidigare än så!).

Överklockade Athlon XP-M-chips har blivit på topp på senare tid; den redan låga spänningen och inget multiplikatorlås tillåt hårda överklockare att dra 2,5 GHz (och mycket mer) ur en processor som normalt körs på 1,8 GHz. Mobile Bartons tvingar dig att betala en extra premie på $20, men om överklockning är din grej är du i princip säker på en bra processor att göra det med. Vi har nyligen lagt till ett komplett sortiment av mobila Athlons till vår prismotor.


Om du behöver en stabil processor utan någon egentlig avsikt att överklocka, är den vanliga stationära Athlon 2500+ fortfarande vårt val av CPU. Du kan bara inte gå fel för priset. Tyvärr har det hela veckan varit väldigt lite aktivitet på Athlon 64-processorer, så förvänta dig inte många nya prisavbrott där.

Intressant nog har vi redan sett Athlon FX-53 förbeställningar börja dyka upp. Den officiella releasen är inte planerad till en vecka än, men det som intresserar oss mest är priset.