Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prisguider, maj 2005: Förvaring

Introduktion

Förhoppningsvis har alla haft en chans att ta en titt på vår djupgående analys av de nyaste Seagate Barracuda-enheterna för ett par veckor sedan. Om NCQ inte har det svängt dig ännu, bör det snart med början av nästa generations NCQ-kontroller och flera kärnprocessorer. Den här veckan såg vi också avtäckningen av SATA II-enheter, (3,0 Gbps, U300) och de alltid så hypade “Hybrid”-hårddiskarna. Även om Hybrid-enheter kan vara vaporware, är SATA II-enheter här nu, åtminstone i förbeställningsform. Även om Samsung gjorde det första tillkännagivandet, är Hitachi-enheter på ETA hos de flesta av de stora leverantörerna just nu. Vi kommer att beröra detta lite senare.

När det gäller leverantörsnyheter kom det två stora meddelanden denna vecka. Den första var sammanslagning av GameVE med iBuyPower. iBuyPower har funnits i flera år som en av de stora taiwanesiska distributörerna/systembyggarna, och det var bara en tidsfråga innan de så småningom skaffade en detaljhandelskomponentkanal också. Du kanske minns att de andra distributörerna flyttade in i detaljhandelskanalen med butiker som Ewiz.com (MA Labs) och EEbuy.com (Mighty Micro). Hur som helst är det bra att se en leverantör och en distributör arbeta så nära tillsammans eftersom detta i slutändan kommer att leda till lägre kostnader och lägre priser.

Vi ignorerade ursprungligen ChiefValue.com förra året när de exploderade på detaljhandelskanalen. Nu när de har lite erfarenhet under bältet är vi ganska imponerade av deras prissättning och service. För er som inte vet är ChiefValue integrerat anslutet till den allestädes närvarande handlaren som blev distributör NewEgg (båda handlarna skickar från samma lager i Kalifornien). ChiefValue tenderar att sätta free frakt på fler varor än NewEgg-kanalen, men vem är vi att klaga?!

Slutligen, för de som gillar att arbeta med vår beta-sökmotor (som officiellt kommer från beta i sommar), har vi lagt till några trevliga små funktioner under de senaste veckorna. Vid vissa produktsökningar kommer du att märka att vi betecknar insändningsrabatter separat (här är en exempel) och inkludera dem inte i det fraktade priset som vissa av våra så kallade konkurrentprismotorer. Vi har lagt till nästan 400 nya produkter bara under den senaste månaden också.