Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prisguider maj 2004: CPU och video

Välkommen tillbaka för ännu en installation av våra prisguider. De senaste veckorna har varit en berg-och-dalbana för både video- och CPU-marknaden med prissänkningar, avslöjande av ny teknik och slutet på andra. Som alltid, glöm inte att kolla in våra realtidsprisguider och vår guidesektion för upp till minutpriser och information om systembyggnad.

Intel-processorer

I CPU-världen verkar det inte vara de rosigaste månaderna för Intel. Efter vad som verkar vara år av forskning och utveckling för deras nästa generations Pentium 4 dual core, kodnamnet Tejas, har Intel bestämt sig för att dra ur kontakten med projektet. Källor nämner den överdrivna värmeeffekten från denna kärna som en av huvudorsakerna till annulleringen, och även om nuvarande generations kärnor har en effekt på över 100 watt, är detta i vissa fall inte oväntat. Nu när Intel går tillbaka till ritbordet kan vi bara vänta i förväntan för att se vad de kommer att hitta på härnäst. Avbrytandet av dessa processorer betyder dock inte slutet på raden för Pentium-färdplanen. Tvärtom, den otroligt framgångsrika Pentium M-klassen (Banias) som används i Centrino kommer att expandera och så småningom migrera till skrivbordet för en lösning med låg watt och hög IPC. Det kommer mer information om Pentium M mycket snart när Dothan, efterträdaren till Banias, debuterade på måndagen.

Under tiden kvarstår vår tidigare rekommendation för Pentium 4 2.8C. Det har trots allt bara gått två veckor sedan vi rekommenderade det sist; med ett litet prisfall. Den här processorn fortsätter att tillhandahålla den typ av pris-till-prestanda-förhållande som är kunniga konsumenter samtidigt som den tillhandahåller HyperThreading och utmärkt innehållsskapande genomgång.Vi fick också nya nyheter om Intels vägkartor igår. Se till att kolla in vår senaste Intel-färdplan. De nya Intel-chippen debuterade i slutet av juni, men vi ser inte vår verkliga första prissänkning förrän den tredje veckan i augusti. Räkna med en ganska stabil prissättning tills Socket 775 släpps i juni.