Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prisguider juni 2004: Optisk och magnetisk lagring

Välkommen till det senaste i vår serie prisguider. Denna guide kommer att täcka aktuella trender och produkter inom områdena DVD-brännare och hårddiskar. Var noga med att kontrollera vår Realtime Pricing Engine för det senaste om produktpriser och fluktuationer.


DVD-brännare

Förra gången dessa guider rapporterade om DVD-brännare var tanken på Dual Layer och 12x-enheter fortfarande mer en idé än en implementering. Idag är inte en utan båda teknikerna ute och visar oss vad de har att erbjuda.

Nu när Dual Layer-tekniken är tillgänglig är det äntligen möjligt att göra perfekta 1:1 säkerhetskopior av allt från spel till filmer till allt annat som du kan hitta på en DVD och vill skydda. Sony tillkännagav nyligen sin DRU-700A-modell, som vi nyligen recenserade. När man går igenom den här enheten med en fintandad kam, blir det uppenbart att DVD-/+DL inte skiljer sig så mycket från enskiktshårdvara när det gäller chipseten. Faktum är att vissa enkellagersmodeller har visat sig vara flash-uppgraderbara till Dual Layer-läge. Naturligtvis är detta förmodligen inte vad tillverkarna har i åtanke när de bygger och försöker marknadsföra Dual Layer hårdvara och teknologi. För att göra saker mer intressanta för DL är media extremt svårt att hitta, än mindre i några kvantiteter eller till överkomliga priser.

Oavsett ovanstående faktorer är Dual Layer-tekniken här, åtminstone för nu, och om du behöver vara på topp är DRU-700A en riktig väg att gå. Utan några fastställda tidslinjer för teknologier som Blu-Ray är det svårt att säga hur länge DVD-DL kommer att hålla, eller om det kommer att bli den nya standarden, men DVD-DL har tiden på sin sida, vilket verkligen är en fördel för tekniken. Naturligtvis kan ingen lagringsteknik gå någonstans förrän tomma media blir mycket mer lättillgängliga än vi har sett hittills. Enheter som LG GSA-4120B, som verkar kunna brinna till praktiskt taget alla format under solen, kan vara den typ som lider mest av bristande mediatillgänglighet.