Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prisguider, augusti 2005: Labor Day CPUs

Som alltid vill vi börja våra prisguider med en liten plugg till vår Prismotor i realtid; förmodligen den snabbast växande prismotorn på internet. En praktisk funktion hos RTPE är möjligheten att jämföra flera produkter med hjälp av ELLER-funktionen som avbildas av rörsymbolen (“|”). Om du till exempel vill jämföra priserna på en AMD Athlon 64 3800+ och Intel Pentium 4 670, kör du följande sökning i RTPE: “amd athlon 64 3800+ | intel pentium 4 670.” Vi har fler detaljer i våra forum.

Du kan också börja lägga märke till nya grafer för RTPE och AnandTech. Tyvärr klippte inte GNUPlot det längre, så vi bytte till en .NET-motor som också driver resten av graferna på AnandTech.

Processorscenen har lugnat sig lite sedan vår senaste prisguide. Även om vi har börjat se den nya Intel Celeron D-serien med EM64T aktiverad, väntar vi fortfarande ivrigt på Intel Pentium 4 662 och 672 med virtualiseringsstöd. Kolla in vår uppdaterade Intel Roadmap för den senaste informationen om Intels snart släppta processorer. På AMD-sidan har vi sett X2:orna sjunka kraftigt i pris sedan september, vilket gör dem till ett mycket bättre värde sedan introduktionen.

Dual Core stationära datorer

Priserna på Intels dubbelkärniga stationära serie har inte sett mycket action sedan vår senaste processorguide i slutet av juli. Även om priset på Pentium D 820 (2,8 GHz) [RTPE: BX80551PG2800FN] har visat en liten lutning sedan vår förra guide, vi rekommenderar den fortfarande som veckans dual core-val. Prislappen under $250 gör det till ett stort värde för multitaskers.

Intel Pentium D (775) 820 800FSB 2x1MB

Resten av Intel-processorerna med dubbla kärnor har också visat mycket liten förändring under de senaste veckorna. Förhoppningsvis med lanseringen av 9xx-serien nästa kvartal kommer vi att se dessa priser sjunka.


Vi vet att AMD:s processorer med dubbla kärnor överträffar Intels erbjudanden klocka för klocka, men de har hittills varit för dyra för att konkurrera med Intel när det gäller prissättning (en skarp kontrast när man tänker på AthlonXP-dagarna där AMD hade prisfördelen). Sedan augusti har vi sett AMD:s hela sortiment av X2-produkter med dubbla kärnor fortsätta att sjunka i pris stadigt. X2 3800+ [RTPE:
ADA3800BVBOX] har visat sig vara en värdig match både pris och prestanda till Intels lineup. Den här veckan såg vi även Toledo-versionen av X2 3800+ [RTPE: ADA3800CDBOX]dyker upp på några leverantörers webbplatser. Toledo X2 3800+ är ett intressant djur i det faktum att den faktiskt har 2x1MB L2-cache, men med hälften av den cachen inaktiverad. Om du letar efter ett AMD-alternativ med dubbla kärnor skulle vi definitivt rekommendera ett av dessa erbjudanden. Se till att kolla in Anands artikel om AMD:s inofficiella DDR480-minnesstöd på X2-processorerna för att se hur du kan pressa ut lite mer prestanda ur din X2.AMD Athlon 64 X2 (939) 3800+ 2x512KB Manchester
Vi anser fortfarande att den lägsta kostnaden X2 erbjuder den bästa valutan för pengarna. Från vår X2 3800+ recension kan du se att varje hastighetsklass i X2-processorer fortsätter att erbjuda endast 3 till 4 % skillnad i prestanda. En prestation på 3 % motiverar inte en prishöjning på 100 USD i vår bok.