Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prisguider augusti 2004: Video och minne

Introduktion

Välkommen tillbaka för ännu en upplaga av Prisguiderna. Inte mycket har förändrats i minnesarenan eftersom priserna långsamt fortsätter att stiga. På den motsatta sidan ser vi mer konkurrenskraftiga priser från både ATI och NVIDIA när det kommer till deras näst sista generationens grafikkort som Radeon 9800-serien och GeForceFX 5900:s. Båda verkar anstränga sig hårdare för att få in sina nya kärnor på skrivborden hos alla spelare och entusiaster där ute samtidigt som de för äldre men fullkomliga produkter närmare den genomsnittliga användarens budget.

Se till att besöka vår RealTime Pricing Engine för statistik om priserna för ditt nästa maskinvaruköp.

ATI-kort

ATI skapade en vinnare när de lanserade Radeon 9800 Pro för 18 månader sedan och detta faktum är uppenbart i hur väl detta kort fortfarande klarar av att stå emot nya spelsläpp. Även om det är sant att du inte kommer att se massiva bildhastigheter med hög detaljrikedom och upplösning på titlar som Doom 3, ger det ändå tillräckligt med kraft om du kan släppa upplösningen eller detaljinställningarna ett snäpp eller två, vilket inte är så illa som vissa kanske tror. Som visas i vår senaste Doom 3 Graphics Deathmatch lyckas 9800 Pro producera tillräckliga bildhastigheter vid mindre än “Ultra”-inställningar och upplösning. Kort sagt, om du inte absolut behöver alla detaljer och pixlar som dina ögon kan hantera, och lite till, är Sapphire Radeon 9800 Pro fortfarande ett solidt val för spel på mellan- och högnivå. Till priser som är mindre än hälften av vad X800 går för är detta kort ett bra val om du inte kan vänta några månader till för att låta de nyare produkterna sjunka lite i pris.

Om spel inte är av yttersta vikt eller om du inte är alltför bekymrad över att knäcka alla inställningar på Doom 3 i den kommande Half Life 2, visar PowerColor Radeon 9600 Pro 256 något lovande. Även om det saknar några av de kraftfulla egenskaperna hos en 9800 eller X800, är ​​detta kort mer än tillräckligt för att tillfredsställa många spelare som är intresserade av titlar som Unreal Tournament 2003/2004, Battlefield 1942 och klassiker som Counter-Strike. Dessutom, om spel inte är ett problem alls, kommer 9600 att vara mer än tillräckligt för vanliga stationära applikationer, titta på DVD-skivor och andra icke-3D-intensiva applikationer.