Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prisguider april 2004: Grafikkort och minne

Nya insikter i NV40 (GeForce 6800) och R420 (Radeon X800) erbjudanden från NVIDIA och ATI visar lovande, men bara om du har pengar att bränna. Dessa kärnor lovar att ge högsta prestanda till marknaden med lika höga priser, och vår senaste recension av nya GeForce 6800 Ultra intygar verkligen med dess prislapp på 500 $. Om du har sparat och måste äga det senaste och bästa är det bäst att invänta ATIs svar i början av maj på 6800. Även om dessa kort är mycket efterlängtade, förväntas de inte påverka nuvarande hårdvarupriser förrän efter minst en månad eller två .

Med den nära förestående lanseringen av R420 och NVIDIAs GeForce 6800 Ultra är det vettigt att vänta på att nya kort kommer ut på hyllan innan du bestämmer dig för vart du ska skicka dina surt förvärvade pengar. Tills dess finns det dock alternativ som passar din budget och dina behov. Våra källor säger att även om NV40:s NDA har lyft, kommer detaljhandelsprodukter från ATI och NVIDIA att komma ut i butiker samtidigt.

ATI:s Radeon 9800 Pro är för närvarande toppvalet för grafikkort i allmänhet. Med riklig prestanda och priser som svävar runt 200 $, prisnivån där 9600XT stod för bara sex månader sedan, kan du inte gå fel om du tänker bygga en biffig speldator. 9800 Pro borde också kunna hantera vilket spel som helst som finns på marknaden, och nya releaser under överskådlig framtid, vilket gör det till en sund investering. Dessutom erbjuder 9800XT fortfarande inte tillräckligt med prestanda jämfört med Pro-versionen för att garantera kostnaden på $400.

Om en snävare budget är ett problem ger Sapphire 9600 Pro och XT bra pris-prestanda-förhållanden. Allt från cirka $130 till $160 kan du spara lite pengar utan att förlora din investering omedelbart. En Radeon 9550 är också vid horisonten och borde räcka för de flesta icke-spelapplikationer och även vissa aktuella DX9-spel.


Med priser som fortsätter den stabilitetstrend som ATI-kort vanligtvis följer, är det osannolikt att dessa priser kommer att sjunka märkbart lägre under de kommande 4-6 veckorna. För de tidiga teknikanvändarna är det också viktigt att notera introduktionen av PCI Express-moderkort och grafikkort som utan tvekan kommer att ha viss betydelse för nya inköp, om än avlägset. Om du inte planerar att vänta till hösten med att uppgradera, tveka inte på bra erbjudanden på ATI-kort idag.