Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prisguide, oktober 2005: CPU:er

Introduktion

Som alltid gillar vi att diskutera några praktiska funktioner i vår underbara Prismotor i realtidtill exempel möjligheten att söka efter produkt-SKU:er som “ADA3000DAA4BP”. Detta gör det enkelt att söka efter en exakt produkt. Du kan också prova att söka efter produktkategorier som “AMD CPU”. En annan exceptionell funktion är möjligheten att ignorera vissa ord från dina sökresultat. För att göra detta lägger du till “-” (minustecknet) och ordet. Till exempel, om jag sökte efter alla Pentium-processorer utom Pentium D, skulle jag ange: “Intel Pentium –D”.

I veckans CPU-prisguide fann vi att AMD Athlon Dual Core-processorer sjunkit priser på senare tid. X2 3800+ har förblivit oförändrad för det mesta och anses fortfarande vara den “bästa valutan för pengarna”. Vi märkte också ett prisfall nyligen med AMD 3800+ och 4000+ Venedig-kärnorna, vilket kan bero på den ökade efterfrågan på processorerna med dubbla kärnor.

AMD:s Opteron-linje har förblivit i stort sett oförändrad förutom några upprörande prishopp som vi märkt. Och Xeon-processorerna har förblivit praktiskt taget desamma sedan vår senaste prisguide, något som vi ivrigt vill veta varför det är.

Intel 500-, 600- och 800-serierna har också förblivit ganska stabila med 500- och 600-serierna som är ungefär lika i prestanda.