Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prisguide, juni 2006: Moderkort

Introduktion

Välkommen till vår senaste prisguide, som täcker alla de senaste händelserna på moderkortsmarknaden. Många förändringar har skett sedan lanseringen av AMDs AM2-plattform, inklusive introduktionen av nya nForce 5xx. Vi förväntar oss att nForce 5xx-kretsuppsättningarna endast kommer att användas för AM2-moderkort, men teoretiskt sett skulle de kunna användas för Socket 939-plattformen också. Det omvända är naturligtvis också sant, och det finns redan några nForce4 AM2-kort på marknaden.

Nu när AMD äntligen har en enhetlig plattform kommer du att kunna köpa “ett moderkort för att styra dem alla.” AM2-kort stöder allt från lågmälda Sempron 64s, genom mellanklassen Athlon 64s, och upp till de avancerade dual-core Athlon X2- och FX-processorerna. Vi skulle inte rekommendera ett moderkort på $200+ för att köra en $65 Sempron i de flesta fall, men om du funderar på att skaffa plattformen nu och uppgradera processorer när X2-priserna sjunkerdet är verkligen ett alternativ.

Även om vår första AM2-översiktsartikel inte visade en signifikant ökning i prestanda med AM2-plattformen trots den ökade RAM-hastigheten, är det bra att se att AMD nu har en enhetlig plattform för alla sina processorer precis som med Socket A-dagarna. Den största förändringen för AM2 är stödet för DDR2, något Intel gjorde för två år sedan med introduktionen av 915- och 925X-kretsuppsättningarna. Naturligtvis har AMD fördelen av att se mycket lägre DDR2-priser än vad Intel såg när de gick över, och som vi kommer att se i denna prisguide är priserna på de nya AM2-moderkorten mycket konkurrenskraftiga, så alla som vill köpa en ny processor, RAM och moderkort borde verkligen inte ha några betänkligheter om att använda en AM2-installation snarare än de äldre Socket 939-korten.

Det finns många moderkort som tas upp i denna prisguide och vi har försökt göra det så läsbart som möjligt. Som alltid använder vi vår Prissättningsmotor i realtid för alla priser. Pristabellerna uppdateras kontinuerligt, så medan vi tittar på en ögonblicksbild av de aktuella marknadspriserna kan du upptäcka att artikeltexten blir inaktuell; känna free att göra din egen forskning med hjälp av RTPE innan du fattar ett köpbeslut. Vår RTPE inkluderar prisinformation om hårddiskar, moderkort, processorer och grafikkort, och vi täcker dessa sektorer med våra prisguider. Det täcker dock även LCD-skärmar, ljudkort och RAM-minne för både bärbara och stationära datorer. Som alltid, skicka oss dina kommentarer, förslag och funderingar antingen via e-post eller använd kommentarsektionen nedan.

Med tillägget av en helt ny plattform har vi många moderkortsalternativ att täcka. Vi kommer att börja veckans prisguide med AMD:s AM2-moderkort innan vi går igenom de andra AMD-alternativen. Vi kommer att avsluta med Intel-sortimentet, inklusive en titt på socket 775-kort och några tankar om stöd för Core 2 Duo.