Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prisguide för veckominne och moderkort: maj 2001, första upplagan

Introduktion

Det är återigen dags för AnandTechs prisguide för minne och moderkort.

Det grundläggande målet är att ge dig de bästa erbjudandena och följa pristrender för de listade produkterna. Vi har valt ut ett ledande team av onlineleverantörer och kommer att följa deras framsteg varje vecka. Observera att alla leverantörer valdes ut enligt deras bästa pris. Vissa leverantörer kan begära att du gör en telefonbeställning för att säkerställa att du får vårt listade pris; andra ber helt enkelt att du nämner var du hittade priset (i det här fallet AnandTech). Vi har försökt eliminera leverantörer med låg feedbackbetyg, men vi uppmuntrar dig att göra en del efterforskningar innan du köper någon produkt från den här listan.

Om du stöter på några problem med en leverantör på vår lista, vänligen Mejla oss, och vi kommer att vidta lämpliga åtgärder. Kom ihåg att vi endast kommer att lista leverantörer med positiv kundfeedback. Om du har några förslag, tveka inte låt oss veta.

Se även till att kolla in AnandTechs forum för heta erbjudanden för ännu mer bra köp av minne, moderkort, CPU, grafikkort och annan teknik.

varning

AnandTech stöder inte någon leverantör som anges i följande prisguide. AnandTech tar inte emot några reklamavgifter och/eller sponsring från de listade leverantörerna. Alla åsikter som uttrycks av listade leverantörer återspeglar inte AnandTechs åsikter.

AnandTech, eller någon av de nämnda leverantörerna garanterar att priserna som anges i denna guide är korrekta.

Denna vecka

Välkommen till den första upplagan av AnandTechs prisguide för minne och moderkort för maj månad.

Sommaren har börjat och precis som vädret utanför är priserna varm. I vår förra guide funderade vi på hur länge de “bra” priserna för minne skulle hålla och låga och se, priserna har sjunkit den här veckan och i många fall är prisförändringarna ganska betydande. Många PC2100, PC1600, RDRAM och en hel del PC133-moduler har sjunkit var som helst från 10 till 20% i pris, vilket gör dessa moduler ganska överkomliga och att uppgradera mycket bekväma.

Moderkort tar vanligtvis inte steget i priser som minne ibland gör, men den här veckan har en hel del Slot-1/Socket-370/Socket-423 och Socket-A-moderkort kommit ner i pris. Priserna för i850, VIA Pro266, VIA KT133A, AMD 760 och ALi Magik 1-baserade moderkort har följt trenden under flera veckor sedan priserna för en hel del kort i dessa kategorier har sjunkit.