Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prisguide för CPU och grafikkort varje vecka: mars 2001, första upplagan

Introduktion

Välkommen till den första delen av prisguiden för CPU och grafikkort för mars 2001. Vi publicerar den här artikeln för att hjälpa dig som konsument att hitta de bästa erbjudandena på nätet. Allt det tråkiga arbetet som att hitta de bästa priserna och hitta välrenommerade återförsäljare har redan gjorts så allt du behöver göra är att ta reda på vilken produkt som är rätt för dig. Som alltid uppmuntrar vi läsaren att undersöka varje återförsäljares tillförlitlighet innan du beställer, men vi har försökt att eliminera typiskt problematiska sådana från våra prisguider.

Om du stöter på några problem med en leverantör på vår lista, vänligen maila oss, så kommer vi att undersöka deras borttagning från vår lista. Kom ihåg att vi endast kommer att lista leverantörer med positiv kundfeedback. Om du har några förslag, tveka inte att meddela oss.

Se även till att kolla in AnandTechs forum för heta erbjudanden för ännu fler fantastiska köp av CPU, grafikkort och annan teknik.

varning

AnandTech stöder inte någon leverantör som anges i följande prisguide. AnandTech tar inte emot några reklamavgifter och/eller sponsring från de listade leverantörerna. Alla åsikter som uttrycks av listade leverantörer återspeglar inte AnandTechs åsikter.

AnandTech, eller någon av de nämnda leverantörerna garanterar att priserna som anges i denna guide är korrekta.

Denna vecka

Den här veckan ser vi fler prissänkningar på Pentium 4-linjen och mellanklassen Pentium III-serien av processorer. Vi såg också några betydande prisfall på de högre klockade Celeron-processorerna.

AMD ger oss mer av det vi vill ha: 1,2GHz Athlon-C-processorer och oanmälda 1,3GHz-processorer. Vi såg också några rejäla prisfall på Athlon-C-processorer (133MHz DDR FSB) som introducerades i den senaste prisguiden. Resten av Thunderbird- och Duron-serien av processorer såg mindre fluktuationer i pris denna vecka.

När det gäller grafikkort ser vi några rejäla prissänkningar från den nu nedlagda 3dfx. Vi lägger också till ytterligare ett nytt ATI Radeon-kort till sortimentet och noterar den första prissänkningen på Matrox-kort på månader.