Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prisguide för CPU och grafikkort varje vecka: maj 2002, första upplagan

Introduktion

Tillbaka efter en inte så kort ledighet tar vi idag tillbaka en mycket saknad funktion hos AnandTech: prisguiderna. Detta markerar den första prisguiden för CPU och grafikkort sedan februari i år, och saker och ting har naturligtvis förändrats.

Som alltid publicerar vi den här artikeln för att hjälpa dig som användare att hitta det bästa erbjudandet på nuvarande teknik utan att behöva leta runt på nätet. Att hitta de bästa erbjudandena kan inte bara vara tidskrävande utan också frustrerande. Man måste inte bara söka på olika ställen för att hitta det bästa priset, man måste också ta hänsyn till säljarens tillförlitlighet; vad hjälper det att hitta ett extremt lågt pris om det tar veckor att komma eller inte kommer alls? Som alltid uppmuntrar vi läsaren att undersöka varje återförsäljares tillförlitlighet innan du beställer, men vi har tagit bort typiskt problematiska sådana från våra prisguider.

Om du stöter på några problem med en leverantör på vår lista, vänligen maila oss, så vidtar vi lämpliga åtgärder. Kom ihåg att vi endast kommer att lista leverantörer med positiv kundfeedback. Om du har några förslag, tveka inte att meddela oss.

Se även till att kolla in AnandTechs forum för heta erbjudanden för ännu fler fantastiska köp av CPU, grafikkort och annan teknik.

varning

AnandTech stöder inte någon leverantör som anges i följande prisguide. AnandTech tar inte emot några reklamavgifter eller/och sponsringskontrakt från de listade leverantörerna. Alla åsikter som uttrycks av listade leverantörer återspeglar inte AnandTechs åsikter.

AnandTech, eller någon av de nämnda leverantörerna garanterar att priserna som anges i denna guide.

Denna vecka

Uppenbarligen ser prisguiden idag mycket annorlunda ut än den gjorde för över 2 månader sedan. Februaris högsta Intel-processor, Pentium 4 2.2GHz, har ersatts med den nyligen tillkännagivna Pentium 4 2.53GHz. Förutom de nya tilläggen till Intel-serien, sjönk alla andra Intel-chips i pris från förra gången vi tittade på dem, några drastiskt.

På AMD-sidan är historien densamma. Den tidigare prestandatypen, Athlon XP 2000+, har ersatts med den nya Athlon XP 2100+. Priserna på äldre processorer sjönk, vilket man kan förvänta sig.

Grafikkortsdiagrammet får några nya utgåvor denna utgåva, inklusive kort baserade på NVIDIAs senaste GeForce4 GPU.