Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prisguide för CPU och grafikkort varje vecka: 2:a upplagan februari 2001

Introduktion

Välkommen till den andra delen av prisguiden för CPU och grafikkort för februari 2001. Vi publicerar den här artikeln för att hjälpa dig som konsument att hitta de bästa erbjudandena på nätet. Allt det tråkiga arbetet som att hitta de bästa priserna och hitta välrenommerade återförsäljare har redan gjorts så allt man behöver göra är att ta reda på vilken produkt som är rätt för dem. Som alltid uppmuntrar vi läsaren att undersöka varje återförsäljares tillförlitlighet innan du beställer, men vi har tagit bort typiskt problematiska sådana från våra prisguider.

Om du stöter på några problem med en leverantör på vår lista, vänligen maila oss, så vidtar vi lämpliga åtgärder. Kom ihåg att vi endast kommer att lista leverantörer med positiv kundfeedback. Om du har några förslag, tveka inte att meddela oss.

Se även till att kolla in AnandTechs forum för heta erbjudanden för ännu fler fantastiska köp av CPU, grafikkort och annan teknik.

varning

AnandTech stöder inte någon leverantör som anges i följande prisguide. AnandTech tar inte emot några reklamavgifter eller/och sponsringskontrakt från de listade leverantörerna. Alla åsikter som uttrycks av listade leverantörer återspeglar inte nödvändigtvis AnandTechs åsikter.

AnandTech, eller någon av de nämnda leverantörerna garanterar att priserna som anges i denna guide är korrekta.

Denna vecka

Den här veckan såg vi Intels prissänkningar börja sätta sig in. Pentium 4 är nu mer prisvärt än någonsin, liksom de högre Pentium III. Celeron-serien av processorer såg också några rejäla prisfall denna vecka.

AMD ger oss ytterligare en Athlon-C (266MHz FSB)-processor denna vecka: 1,13GHz Thunderbird. Dessutom såg vi ett betydande prisfall på 1,0 GHz Athlon-C. Vi såg också lite action i Thunderbird- och Duron-linjerna efter veckor utan prisfluktuationer.

På grafikkortsarenan såg vi våra första prissänkningar med 3dfx-kort sedan deras bortgång. Vi klargjorde också ett hett ämne i ATI Radeon-kategorin och NVIDIA gav oss ett smakprov på vad som väntar med introduktionen av GeForce3.