Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prisguide för CPU och grafikkort varje vecka: 1:a upplagan januari 2001

Introduktion

Välkommen till den första delen av prisguiden för CPU och grafikkort för januari 2001. Vi publicerar den här artikeln för att hjälpa dig som konsument att hitta de bästa erbjudandena på internet. Allt det tråkiga arbetet som att hitta de bästa priserna och hitta välrenommerade återförsäljare har redan gjorts så allt man behöver göra är att ta reda på vilken produkt som är rätt för dem. Som alltid uppmuntrar vi läsaren att undersöka varje återförsäljares tillförlitlighet innan du beställer, men vi har tagit bort typiskt problematiska sådana från våra prisguider.

Om du stöter på några problem med en leverantör på vår lista, vänligen maila oss, så vidtar vi lämpliga åtgärder. Kom ihåg att vi endast kommer att lista leverantörer med positiv kundfeedback. Om du har några förslag, tveka inte att meddela oss.

Se även till att kolla in AnandTechs forum för heta erbjudanden för ännu fler fantastiska köp av CPU, grafikkort och annan teknik.

varning

AnandTech stöder inte någon leverantör som anges i följande prisguide. AnandTech tar inte emot några reklamavgifter eller/och sponsringskontrakt från de listade leverantörerna. Alla åsikter som uttrycks av listade leverantörer återspeglar inte AnandTechs åsikter.

AnandTech, eller någon av de nämnda leverantörerna garanterar att priserna som anges i denna guide.

Denna vecka

Med det nya året (och det nya millenniet) äntligen här ser vi att CPU- och grafikkortpriserna är i nivå med priserna i december. Den låga CPU-marknaden ser dock mycket action från både Intel och AMD.

Intel visar äntligen de sanna färgerna på sin Celeron-serie av processorer genom att introducera deras 800MHz-del, som är den första Celeron som officiellt stöder en 100MHz FSB. Användare kommer att märka en betydande prestandaökning jämfört med de äldre 66MHz FSB Celerons. Men eftersom den här processorn fortfarande är väldigt ny är priserna för den ganska höga jämfört med andra Celerons och till och med vissa Pentium III.

AMD släppte den senaste modellen av sin “low-end” Duron-processor, som klockar in på 850 MHz. De som fortfarande letar efter att köpa en 133MHz-baserad Thunderbird har inte tur denna vecka igen eftersom dessa processorer inte finns att hitta på den öppna marknaden.

Den här veckan förblir 3dfx- och Matrox-kort praktiskt taget oförändrade i pris, medan ATI Radeons och NVIDA GeForce2s är hetare än någonsin.