Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Prisguide, december 2005: CPU:er

Introduktion

I denna veckas prisguide kommer vi att ta en titt på AMD:s och Intels pristrender och som alltid föreslå några processorer att titta närmare på. Först och främst vill vi påminna dig om att utforska RTPE innan du släpper dina surt förvärvade pengar på vad ditt hjärta önskar.

Vi ser socket 939 Opterons i lager just nu, går till otroliga priser! Vi skulle föreslå att du lägger vantarna på en av dessa ASAP medan de är ganska låga om du har väntat på att få en.

Om du letar efter ett billigt men anständigt system är AMD Semprons och Intel Celeron D:s fantastiska budgetbaserade processorer att bygga ditt kontorssystem runt, medan dual core-processorerna håller sina prisnivåer ganska stadigt.

Vi börjar veckans CPU-guide med processorerna med dubbla kärnor.

Dual Core stationära datorer

AMD Athlon 64 X2 3800+ (Toledo-kärna) [RTPE: ADA3800CDBOX] har sett en stor prisnedgång på cirka 46 USD, vilket sänker priset till totalt 335 USD skickat. Medan Toledo-kärnan har sett en minskning i pris, X2 3800+ Manchester-kärnan [RTPE: ADA3800BVBOX] har legat på samma prispunkt i över en månad, för närvarande på $322.

Vi förväntar oss att AMD kommer att släppa en ny serie processorer inom en mycket nära framtid, men för tillfället kommer vi inte att kunna diskutera någon av denna information mer. När tidsperioden närmar sig, förvänta dig att vi gör några kommentarer om detta.Som du kan se i pristabellen nedan har Intels Pentium D-processorer också legat på samma prisnivå sedan vår senaste prisguide för ungefär en månad sedan. Det här diagrammet nedan visar Intels budgetbaserade Pentium D 820 [RTPE: BX80551PG2800FN] till ungefär samma pris sedan september.
Intel Pentium D (775) 820 800FSB 2x1MBPrecis som med AMD förväntar vi oss också att Intel kommer att släppa en ny serie processorer, men återigen kan vi inte kommentera denna information för tillfället. Håll utkik….