Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Precis som Spotify planerar Apple enligt uppgift också en premiumpodcastplattform

Rykten tyder på att Apple också planerar en premiumpodcast-prenumeration på rivaliserande ansträngningar från Amazon, SiriusXM och Spotifys oanmälda potentiella premiumpodcastplan.

I november föreslog en Spotify-undersökning att företaget överväger en separat Spotify Podcast-prenumeration för att tjäna pengar på de enorma belopp som spenderas på exklusiva program och nätverk, vilket ger lyssnarna en förbättrad annons.free erfarenhet. Nya rapporter visar att Apple Podcasts snart kan följa efter.

Under de senaste två åren har Spotify kanaliserat resurser till sin podcastplattform och lagt till nya funktioner och exklusiva program från personligheter som prins Harry och Meghan Markle. Investeringar ger resultat i användartillväxt, då enligt en undersökning kommer 42% av alla poddlyssningar från Spotify. Spotifys nästa riktiga utmaning är att korrekt tjäna pengar på dessa program för att se en avkastning på sin investering.

När Spotifys Podcast-imperium har fortsatt att växa, har Apple också ökat ansträngningarna med nya funktioner, skaffat nätverk och producerat exklusivt ljudinnehåll som knyter an till deras ursprungliga Apple TV+-program.

SiriusXM och Amazon hoppas också på att tävla i loppet, med SiriusXM som köper podcastnätverk som Simplecast och Stitcher, implementerar shower på Pandora, liksom att Amazon förvärvade Wondery Network förra månaden för ett ej avslöjat belopp sannolikt över 300 miljoner dollar. Även om Amazon kan ha varit senare till podcastspelet än andra, har deras ljudboksplattform Audible helt dominerat denna sektor av talat arbetsinnehåll i flera år. Företaget lanserade nyligen Audible Originals till Audible-prenumeranter, vilket utökar deras plattform ytterligare.

Digital Music News ger en del intressant statistik om poddlyssnande nyligen i USA, och hävdar att lyssnade på talat ord nu står för 26 % av allt lyssnande av personer i åldern 13+, en ökning med 3 % jämfört med 2019. Artikeln anger också 55 % av hela USA befolkningen lyssnar på minst en podcast och 54 % säger att de har lyssnat på minst en ljudbok. Största delen av lyssningen sker på smartphones, där 30 % av allt smartphonelyssnande är någon form av talat ord.