Praktiskt: Xiaomi Mi A3 Review

År 2017 återupplivade Xiaomi typ av Googles Android One-program med Mi A1. Då slog kombinationen av Xiaomis hårdvara och Googles oförfalskade programvara fans som en match gjord i himlen. Telefonen fick naturligtvis kärlek från alla håll och var en av årets bästsäljare.

Nästa år lanserade Xiaomi två Android One-telefoner – Mi A2 och A2 Lite – varav endast den första kom till Indien och var inte hälften så imponerande. Och 2019 är Xiaomi tillbaka med tredje generationens Android One-telefon, Mi A3, som gör saker helt annorlunda.

Mi A3 är i grunden en modifierad version av Mi CC9e (från Kina) som kör Googles rena Android istället för MIUI-programvara. Mi A3 tar tillbaka ljuduttaget, har en ny ålder CPU, förbättrade kameror och en ganska attraktiv glaskropp, men Xiaomi har gjort ett kontroversiellt drag genom att byta från FHD till HD + -skärm, vilket säkert tar rubriker av fel skäl .

Hur stor nackdel är HD + -skärmen med låg upplösning på Mi A3? Det var det som var högst upp i vårt sinne när vi gick på nära håll med telefonen vid lanseringen i Indien. Vi har delat våra resultat i Mi A3 praktisk översyn som följer.

Xiaomi Mi A3 Design och byggkvalitet

Xiaomi Mi A3 levereras med en uppdaterad design som är i linje med nuvarande designtrender. Xiaomis nya Android One-telefon har också den nya U-formade hackade skärmen på framsidan. Hakan i botten är inte helt minimal men det är bra, särskilt med tanke på priset.

Mi A3 erbjuds i tre nyanser inspirerade av Googles Pixel-nomenklatur – Mer än vitt, inte bara blått och typ av grått. Vi bestämde oss för att spendera tid med den vita varianten som tilltalade oss mest. Telefonen är främst gjord av metall och glas. Glasets baksida är slät och kanterna har avsmalnat för att ge en utmärkt känsla i handen. Xiaomi har antagligen applicerat en anständig oleofob beläggning på glasets baksida eftersom det var ganska elastiskt mot fingerfett.

Vid 6,01 tum är Mi A3 bland de sällsynta få kompakta telefonerna på den stora telefondominerade marknaden. Det är dock inte en tunn telefon som mäter 8,4 mm i tjocklek. Den tredubbla kameran på baksidan skjuter utåt vilket gör telefonen lite vacklande gick på att lägga på ett bord.

Strömbrytaren och volymknapparna sitter på höger sida, medan hybridfacket för SIM- och microSD-kort hittar en plats på vänster sida. I år ångrade Xiaomi också sitt drag av att krossa hörlursuttaget från Mi A-serien. Så, en 3,5 mm-port och IR-blaster sitter på toppen, medan USB-C-porten och högtalargallret hittar en plats i nedre kanten.

Metallglaskroppen på Mi A3 kände sig solid i händerna och både användningen av Gorilla Glass 5 på framsidan och baksidan bör vara till viss säkerhet mot fall och oavsiktliga skador.

Sammantaget gillar vi hur Mi A3 ser ut och känns när den hålls.

LÄS OCH: Samsung Galaxy Note 10+ Recension

Xiaomi Mi A3-skärm

Låt oss nu ta itu med den omtvistade delen – HD + -skärmen. Å ena sidan erbjuder Mi A3 en AMOLED-skärm till ett mycket rimligt pris, och å andra sidan har skärmupplösningen nedgraderats till HD +. Dessutom, eftersom detta är en OLED-panel och använder en Pentile-matris, är den effektiva upplösningen till och med lite lägre än HD +.

När vi gick in i den här recensionen var vi ganska optimistiska att fördelarna med en AMOLED-skärm med hög kontrast skulle överträffa bristen på pixlar, men efter att ha gått praktisk med Mi A3 är vi inte riktigt säkra.

6,01-tums skärmen kändes verkligen som en kompromiss. Vi kunde säga att texten var mjuk och att bilderna inte var så skarpa som de borde ha varit. Med det sagt vill vi fortfarande använda telefonen under en längre tid och vara säker på att skärmar med högre upplösning, särskilt Not 10+ som våra ögon har fest på under den senaste veckan, inte fördunklar vårt omdöme.

Valet av AMOLED-skärm gör det möjligt för Xiaomi att inkludera en fingeravtrycksscanner på skärmen i Mi A3 för biometrisk autentisering. Tyvärr kunde vi inte testa konsistensen och hastigheten för upplåsning av fingeravtryck vid lanseringen. Vi kommer att få det kontrollerat för hela granskningen.

LÄS OCH: Realme 5 Pro Review

Xiaomi Mi A3 kamerahårdvara

Xiaomi har också uppgraderat optiken i sin tredje generationens Android One-telefon. Mi A3 tredubbla bakre kamerainställningar har en primärsensor på 48 MP med bländare f / 1,78, en 8MP ultra-vidvinkelkamera med ett 118-graders synfält och en 2MP djupsensor.

För selfies kommer Mi A3 med en 32MP snapper. Mi camera-appen portas från den aktuella MIUI-programvaran. Förutom vanliga lägen finns det ett 48MP-läge, nattläge, manuellt läge och några andra alternativ. Mi A3-kamerahårdvaran ser minst sagt lovande ut.

LÄS OCH: Realme 5-recension med fördelar och nackdelar

Xiaomi Mi A3 hårdvara och programvara

Mi A2 var en kraftfull enhet i sitt segment och stöddes av Qualcomms Snapdragon 660. MI A3 levereras med den nyligen aviserade uppgraderingen till SD660, Snapdragon 665. Det är ett 11nm processbaserat oktakärnchip där 4 Kryo 260 Gold kärnor klockade vid 2,0 GHz och de andra fyra Kryo 260 Silver-kärnorna inställda på att köras på 1,8 GHz.

Mi A3 i Indien erbjuds i 4 GB och 6 GB RAM och 64 GB och 128 GB lagringsalternativ. Nu kan du glida in ett micro-SD-kort, men bara om du mår bra med att bara använda ett SIM-kort. Telefonen hämtar juice från 4 030 mAh batteri med USB Type-C laddningsport och stöd för 18 W snabb laddning. Laddaren som medföljer i lådan är dock klassad som 10W.

Programvaran har uppenbarligen varit den största attraktionen för A-serien. Med Android One får en användare uppleva ren Android Pie-baserad programvara utan att avbryta annonser. Som en del av Android One-familjen får Mi A3 nästa två Android-generationsuppdateringar – Android Q och Android R, vilket innebär att A3-användare säkert kommer att få nya programvarufunktioner och förbättringar.

Med detta sagt, nya Android-versioner på Mi A1 och Mi A2 inledde bara många stabilitets- och prestandafrågor, varför vi inte är hälften så entusiastiska över uppdateringsdelen. Förhoppningsvis kommer Mi A3 att vara en annan historia.

Första intryck av Xiaomi Mi A3

Xiaomi Mi A3 är en av de telefoner som bara inte kan ignoreras. Den första tiden vi tillbringade med det har väckt vårt intresse och vi är optimistiska att vi, även med sina brister, skulle kunna rekommendera det som ett alternativ för prisvärda telefonköpare (basvarianten, det vill säga).

Det beror på att det är en sällsynt kompakt telefon, har en raffinerad programvara, en lovande kamera, en kraftfull chipset och ett anständigt batteri. Realme 5 erbjuder också jämförbara specifikationer till ett mycket lägre pris, men det är en ganska stor telefon och borde tilltala en annan konsumentsmak. Vi kommer att få en bestämd dom efter att vi är klara att testa telefonen i vårt eget utrymme.

I Indien börjar Mi A3 från 12999 Rs för 4 GB RAM-varianten och kostar 15 999 Rs för 6 GB RAM + 128 GB lagringsversion.

Relaterade Artiklar

Back to top button