Praktiskt: Xiaomi Mi A3 Review

0 Shares

År 2017 Ă„terupplivade Xiaomi typ av Googles Android One-program med Mi A1. DĂ„ slog kombinationen av Xiaomis hĂ„rdvara och Googles oförfalskade programvara fans som en match gjord i himlen. Telefonen fick naturligtvis kĂ€rlek frĂ„n alla hĂ„ll och var en av Ă„rets bĂ€stsĂ€ljare.

NĂ€sta Ă„r lanserade Xiaomi tvĂ„ Android One-telefoner – Mi A2 och A2 Lite – varav endast den första kom till Indien och var inte hĂ€lften sĂ„ imponerande. Och 2019 Ă€r Xiaomi tillbaka med tredje generationens Android One-telefon, Mi A3, som gör saker helt annorlunda.

Mi A3 Àr i grunden en modifierad version av Mi CC9e (frÄn Kina) som kör Googles rena Android istÀllet för MIUI-programvara. Mi A3 tar tillbaka ljuduttaget, har en ny Älder CPU, förbÀttrade kameror och en ganska attraktiv glaskropp, men Xiaomi har gjort ett kontroversiellt drag genom att byta frÄn FHD till HD + -skÀrm, vilket sÀkert tar rubriker av fel skÀl .

Hur stor nackdel Àr HD + -skÀrmen med lÄg upplösning pÄ Mi A3? Det var det som var högst upp i vÄrt sinne nÀr vi gick pÄ nÀra hÄll med telefonen vid lanseringen i Indien. Vi har delat vÄra resultat i Mi A3 praktisk översyn som följer.

Xiaomi Mi A3 Design och byggkvalitet

Xiaomi Mi A3 levereras med en uppdaterad design som Àr i linje med nuvarande designtrender. Xiaomis nya Android One-telefon har ocksÄ den nya U-formade hackade skÀrmen pÄ framsidan. Hakan i botten Àr inte helt minimal men det Àr bra, sÀrskilt med tanke pÄ priset.

Mi A3 erbjuds i tre nyanser inspirerade av Googles Pixel-nomenklatur – Mer Ă€n vitt, inte bara blĂ„tt och typ av grĂ„tt. Vi bestĂ€mde oss för att spendera tid med den vita varianten som tilltalade oss mest. Telefonen Ă€r frĂ€mst gjord av metall och glas. Glasets baksida Ă€r slĂ€t och kanterna har avsmalnat för att ge en utmĂ€rkt kĂ€nsla i handen. Xiaomi har antagligen applicerat en anstĂ€ndig oleofob belĂ€ggning pĂ„ glasets baksida eftersom det var ganska elastiskt mot fingerfett.

Vid 6,01 tum Àr Mi A3 bland de sÀllsynta fÄ kompakta telefonerna pÄ den stora telefondominerade marknaden. Det Àr dock inte en tunn telefon som mÀter 8,4 mm i tjocklek. Den tredubbla kameran pÄ baksidan skjuter utÄt vilket gör telefonen lite vacklande gick pÄ att lÀgga pÄ ett bord.

Strömbrytaren och volymknapparna sitter pÄ höger sida, medan hybridfacket för SIM- och microSD-kort hittar en plats pÄ vÀnster sida. I Är Ängrade Xiaomi ocksÄ sitt drag av att krossa hörlursuttaget frÄn Mi A-serien. SÄ, en 3,5 mm-port och IR-blaster sitter pÄ toppen, medan USB-C-porten och högtalargallret hittar en plats i nedre kanten.

Metallglaskroppen pÄ Mi A3 kÀnde sig solid i hÀnderna och bÄde anvÀndningen av Gorilla Glass 5 pÄ framsidan och baksidan bör vara till viss sÀkerhet mot fall och oavsiktliga skador.

Sammantaget gillar vi hur Mi A3 ser ut och kÀnns nÀr den hÄlls.

LÄS OCH: Samsung Galaxy Note 10+ Recension

Xiaomi Mi A3-skÀrm

LĂ„t oss nu ta itu med den omtvistade delen – HD + -skĂ€rmen. Å ena sidan erbjuder Mi A3 en AMOLED-skĂ€rm till ett mycket rimligt pris, och Ă„ andra sidan har skĂ€rmupplösningen nedgraderats till HD +. Dessutom, eftersom detta Ă€r en OLED-panel och anvĂ€nder en Pentile-matris, Ă€r den effektiva upplösningen till och med lite lĂ€gre Ă€n HD +.

NÀr vi gick in i den hÀr recensionen var vi ganska optimistiska att fördelarna med en AMOLED-skÀrm med hög kontrast skulle övertrÀffa bristen pÄ pixlar, men efter att ha gÄtt praktisk med Mi A3 Àr vi inte riktigt sÀkra.

6,01-tums skÀrmen kÀndes verkligen som en kompromiss. Vi kunde sÀga att texten var mjuk och att bilderna inte var sÄ skarpa som de borde ha varit. Med det sagt vill vi fortfarande anvÀnda telefonen under en lÀngre tid och vara sÀker pÄ att skÀrmar med högre upplösning, sÀrskilt Not 10+ som vÄra ögon har fest pÄ under den senaste veckan, inte fördunklar vÄrt omdöme.

Valet av AMOLED-skÀrm gör det möjligt för Xiaomi att inkludera en fingeravtrycksscanner pÄ skÀrmen i Mi A3 för biometrisk autentisering. TyvÀrr kunde vi inte testa konsistensen och hastigheten för upplÄsning av fingeravtryck vid lanseringen. Vi kommer att fÄ det kontrollerat för hela granskningen.

LÄS OCH: Realme 5 Pro Review

Xiaomi Mi A3 kamerahÄrdvara

Xiaomi har ocksÄ uppgraderat optiken i sin tredje generationens Android One-telefon. Mi A3 tredubbla bakre kamerainstÀllningar har en primÀrsensor pÄ 48 MP med blÀndare f / 1,78, en 8MP ultra-vidvinkelkamera med ett 118-graders synfÀlt och en 2MP djupsensor.

För selfies kommer Mi A3 med en 32MP snapper. Mi camera-appen portas frÄn den aktuella MIUI-programvaran. Förutom vanliga lÀgen finns det ett 48MP-lÀge, nattlÀge, manuellt lÀge och nÄgra andra alternativ. Mi A3-kamerahÄrdvaran ser minst sagt lovande ut.

LÄS OCH: Realme 5-recension med fördelar och nackdelar

Xiaomi Mi A3 hÄrdvara och programvara

Mi A2 var en kraftfull enhet i sitt segment och stöddes av Qualcomms Snapdragon 660. MI A3 levereras med den nyligen aviserade uppgraderingen till SD660, Snapdragon 665. Det Àr ett 11nm processbaserat oktakÀrnchip dÀr 4 Kryo 260 Gold kÀrnor klockade vid 2,0 GHz och de andra fyra Kryo 260 Silver-kÀrnorna instÀllda pÄ att köras pÄ 1,8 GHz.

Mi A3 i Indien erbjuds i 4 GB och 6 GB RAM och 64 GB och 128 GB lagringsalternativ. Nu kan du glida in ett micro-SD-kort, men bara om du mÄr bra med att bara anvÀnda ett SIM-kort. Telefonen hÀmtar juice frÄn 4 030 mAh batteri med USB Type-C laddningsport och stöd för 18 W snabb laddning. Laddaren som medföljer i lÄdan Àr dock klassad som 10W.

Programvaran har uppenbarligen varit den största attraktionen för A-serien. Med Android One fĂ„r en anvĂ€ndare uppleva ren Android Pie-baserad programvara utan att avbryta annonser. Som en del av Android One-familjen fĂ„r Mi A3 nĂ€sta tvĂ„ Android-generationsuppdateringar – Android Q och Android R, vilket innebĂ€r att A3-anvĂ€ndare sĂ€kert kommer att fĂ„ nya programvarufunktioner och förbĂ€ttringar.

Med detta sagt, nya Android-versioner pÄ Mi A1 och Mi A2 inledde bara mÄnga stabilitets- och prestandafrÄgor, varför vi inte Àr hÀlften sÄ entusiastiska över uppdateringsdelen. Förhoppningsvis kommer Mi A3 att vara en annan historia.

Första intryck av Xiaomi Mi A3

Xiaomi Mi A3 Àr en av de telefoner som bara inte kan ignoreras. Den första tiden vi tillbringade med det har vÀckt vÄrt intresse och vi Àr optimistiska att vi, Àven med sina brister, skulle kunna rekommendera det som ett alternativ för prisvÀrda telefonköpare (basvarianten, det vill sÀga).

Det beror pÄ att det Àr en sÀllsynt kompakt telefon, har en raffinerad programvara, en lovande kamera, en kraftfull chipset och ett anstÀndigt batteri. Realme 5 erbjuder ocksÄ jÀmförbara specifikationer till ett mycket lÀgre pris, men det Àr en ganska stor telefon och borde tilltala en annan konsumentsmak. Vi kommer att fÄ en bestÀmd dom efter att vi Àr klara att testa telefonen i vÄrt eget utrymme.

I Indien börjar Mi A3 frÄn 12999 Rs för 4 GB RAM-varianten och kostar 15 999 Rs för 6 GB RAM + 128 GB lagringsversion.

0 Shares