Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

PQI & G. Skill: Nya val i 2-2-2 minne

När Corsair 3200XL dök upp på marknaden var det första gången sedan Winbond BH5 dog som vi såg ett minne med 2-2-2 timings på DDR400. Mer än så visade sig detta nya minne också nå DDR500-prestandanivåer – något som Winbond BH5 aldrig skulle kunna göra. Vi lade verkligen märke till det nya minnet baserat på Samsung-chips, och alla andra minnestillverkare lade märke till det också. Som du såg i =SNABB= DDR Memory: 2-2-2 Roars on the Scene, har nästan alla toppminnestillverkare nu ett DDR400 2-2-2-minne i sin katalog.

Idag kommer vi att jämföra de två senaste DDR400 2-2-2-minnena från G. Skill och PQI med det stora märket DDR400 2-2-2 som vi har testat tidigare. Fungerar dessa nya DIMM:er baserade på Samsung TCCD-chips lika bra som andra som vi har granskat? Detta är inte en trivial fråga eftersom Samsung TCCD-minneskretsar är några av de dyraste minneskretsarna på marknaden. Om några av dessa nyare moduler med TCCD-chip presterar lika bra kan köpare handla DDR400 2-2-2-minne baserat på pris och garanti.

Fullständiga resultat baserade på nya tester på vår standard Intel 875 minnestestbädd ingår. Vi presenterade också resultat på den nya AMD Athlon 64 minnestestbädden. Både G. Skill och PQI ingick i den senaste Athlon 64-minnesöversikten, och resultaten upprepas i denna recension för bekväm jämförelse. Med båda uppsättningarna av resultat bör du ha en mycket tydlig bild av hur PQI PC3200 Turbo och G. Skill TCCD jämför med det bästa minnet som vi har testat på både Intel och AMD Athlon 64-plattformarna.