Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Powerleap PL ProMMX K6-2 333

Köpinformation

Powerleap PL-ProMMX AMD K6-2 333

De goda Det dåliga


http://www.powerleap.com
179,95 USD MSRP som testat

+ Lätt att installera
+ Endast uppgraderingsalternativ för många
+ Verktygsprogram möjliggör förbättrade K6-funktioner

Relativt dyrt

Gör ingenting för andra systemkomponenter

För många är alternativen för datoruppgradering ganska begränsade, särskilt för de med förbyggda system från stora namntillverkare. Dessa tillverkare använder ofta proprietära moderkort och/eller fodral, vilket innebär att allt du kan göra är att uppgradera RAM-minnet och kanske några andra komponenter. Video eller ljud integrerat på moderkortet komplicerar dessa uppgraderingsalternativ ytterligare.

Vid första anblicken verkar det som att uppgraderingen av ett Socket 7-baserat system borde vara enkelt – sätt bara in en annan Socket 7 CPU och justera moderkortsinställningarna där det behövs. Även AMD får det att låta som att detta är en möjlighet i sig K6-2 FAQ. För att citera dem direkt angående deras inställning till att använda en K6-2 i ett Socket 7-moderkort:

Fråga:
Är AMD-K6.-2-processorn kompatibel med den populära Socket 7-plattformen?

Svar:
Ja. Socket 7 representerar den stora majoriteten av dagens installerade bas av datorer och har bevisats för tillförlitlighet, uppgraderingsbarhet och låg kostnad. För ännu bättre systemprestanda med AMD-K6-2-processorn, välj ett Super7-moderkort. Innan du väljer ett moderkort bör du först kontrollera med tillverkaren och granska rekommenderad AMD-moderkortssupportlista.

Naturligtvis är saker aldrig riktigt så enkelt. Vad AMD har försummat att nämna uttryckligen, och bara har antytt kortfattat i den sista meningen, är att Socket 7-processorer inte alla har samma krav från moderkortet. När man fördjupar sig lite djupare i AMD:s K6-2-specifikationer, blir det snabbt uppenbart att det finns mer än att bara släppa in ett nytt chip. I huvudsak krävs tre saker för att utföra en Socket 7 CPU-uppgradering:

  1. Moderkortet måste stödja rätt CPU-spänning
  2. Moderkortets BIOS måste kunna känna igen processorn
  3. Moderkortet måste stödja rätt busshastighet och klockmultiplikatorinställningar

Detta är i stort sett fallet oavsett vilken Socket 7 CPU som föredras för en uppgradering. Det är uppenbarligen mycket mer inblandat än att bara lyfta spaken på det där ZIF-uttaget och byta chips. Faktum är att chanserna att uppgradera ett moderkort designat utan K6-2 i åtanke är små till ingen.

Gå in i PL-ProMMX-satsen från Powerleap som lovar att lösa alla dessa problem på de flesta Socket 7-moderkort, vilket tillåter uppgraderingar upp till 400MHz.