Postnummer: vad är det och hur du hittar ditt på internet

0 Shares

Du köpte något på nätet och de bad om ditt postnummer, men du har ingen aning om vad det är. För att hjälpa dig kommer vi att förklara mer om detta i detalj, och vi kommer också att ta reda på hur du slår upp ditt postnummer online.

Vad är postnummer?

vet ditt postnummer

Postnummer är relaterat till adressen du bor på. Det är en numerisk eller alfanumerisk sekvens som blandar bokstäver och siffror. Den används av post- och logistiktjänster runt om i världen för att identifiera adresser. Ett postnummer motsvarar alltid en specifik plats, vilket kan vara en sträcka av en gata, eller till och med en region som ligger i en kommun.

I Brasilien är det CEP som fyller funktionen som postnummer, själva akronymen som står för Postal Address Code syftar på detta. Varje land har sitt eget system för postnummer. Till exempel i USA heter det postnummer, i Frankrike heter det CEDEX och så vidare.

Koderna används för att underlätta arbetet med att lokalisera adresser och vid separering och vidarebefordran av korrespondens. Detta hjälper mycket, eftersom det är en unik identifierare för varje postområde i landet. I Brasilien skapades vårt postnummer, som är postnumret, 1971 och i början var det bara sammansatt av fem nummer. I maj 1992 uppdaterades systemet och fick ytterligare några nummer, som för närvarande består av åtta nummer. Vi fick veta mer om vad ett postnummer betyder, nu ska vi förstå hur postnumret fungerar.

Hur fungerar CEP?

lär dig om postnumret

Om du trodde att postnumret bara var flera siffror och bokstäver tillsammans, har du faktiskt fel. Varje siffra i strängen har en specifik funktion. I ordningsföljd motsvarar siffrorna region, underregion, sektor, undersektor och undersektordelare. Den första siffran motsvarar en annan brasiliansk region, med tanke på en uppsättning städer eller delstater.

För att göra det lättare att förstå, överväg detta exempel. 0 motsvarar São Paulo-regionen, 1 motsvarar det inre av delstaten São Paulo, 2 motsvarar delstaterna Rio de Janeiro och Espírito Santo och 3 motsvarar delstaten Minas Gerais.

Från och med första siffran hänvisar följande siffror till underindelningarna av området som anges i föregående siffra. De tre siffrorna som är sammanlänkade tjänar till att individuellt beteckna platser, offentliga platser, specialkoder eller postkontor. Andra tjänster använder detta postnummer för att underlätta sortering, vidarebefordran och distribution av korrespondens.

Hur hittar man postnummer/postnummer för din adress?

postkontoret är enkelt

För att hitta postnumret för en adress finns det två olika sätt, här kommer vi att lära oss vart och ett av dem. Den första är via postkontorets webbplats som du kan klicka här. När du går in på sajten, skriv din adress i det första fältet och välj sedan vilket postnummer du vill visa. När du klickar på Sök ser du flera alternativ och i den sista kolumnen postnumret du letar efter.

hitta ditt postnummer med google

Ett annat sätt att hitta ditt postnummer är genom Google själv. För att göra detta, sök bara efter hela adressen följt av ordet postnummer. Vanligtvis, när sökningen utförs på detta sätt, är resultaten som visas vad du behöver. Du kommer med andra ord att ha tillgång till det postnummer du behöver.

Slutsats

Med denna kompletta guide var det möjligt att lära sig mer om vad ett postnummer är, och vi förstår att vårt lands är postnumret. Dessutom, för ett enkelt och snabbt steg-för-steg, kan vi se hur du hittar ditt postnummer. Berätta nu för oss, kunde du följa stegen vi övervägde? Hittade du ditt postnummer? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

0 Shares