Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Polisen uppmanade ålderspensionärer för att ha deltagit i ett illegalt rave

Polisen i Essex gungade till platsen för att bryta upp ett illegalt rave under Storbritanniens lockdown bara för att hitta en kaskad av pensionärer – sans techno beats.

Det visar sig att invånarna i Essex inte djärvt struntade i de sociala restriktionerna i Storbritannien som en del av kampen mot spridningen av Coronaviruset. Faktiskt tvärtom.

När Essex-polisen dök upp till Freemason’s Saxon Hall i Southend, förväntade de sig att närvara vid platsen för ett illegalt rave efter en rapport om en masssamling. De hade blivit uppringda med rapporter om ett “rave” som hände på gatan.

‘I dagsljus? Mitt på gatan? Under en lockdown?” är förmodligen bara några av frågorna som sprang igenom de närvarande officerarnas sinnen när de begav sig mot platsen för det olagliga festandet.

När de närmade sig förvärrades utan tvekan kopparnas förvirring ju närmare folkmassan de kom. “Definitivt inte ett särskilt livligt rave,” var förmodligen en av många snurrande tankar när de drog upp. “Många promenadkäppar och grått hår för en rave.”

Ja, polisen hade av misstag blivit kallad på en kö av pensionärer. Nej, de ställde sig inte i kö för att komma till ett extremt välbeställt evenemang med förtroende för att uppenbart strunta i gällande lag. De stod i linje med förhoppningarna om att få ett slut på restriktionerna någon gång snart genom att få en dos av Astra-Zeneca-vaccinet – så småningom visade det sig vara Pfizer-vaccinet.

Saxon Halls ordförande, Dennis Baum, berättade för sin lokaltidning: “Det var riktigt roligt när polisen kom eftersom de hade blivit underrättade om att det pågick ett “rave” på Saxon Hall – bara för att hitta 80 och 90-åringar i rullstol, zimmerramar och promenadkäppar som tålmodigt köar för sina vaccinationer.”

Anledningen till den gamla trafikstockningen var blandningen av vacciner som nämndes tidigare, vilket orsakade en försening i leveransen. Potentiellt omedvetna om det faktum att att komma tidigare på morgonen inte skulle leda till en nämnvärt tidigare immunitet mot en behandling som tar några veckor, började pensionärerna ställa upp i överflöd.

Baum tillade: “Det var absolut kaos och väldigt kallt. Parkeringen blev choc-a-block med 80-åriga plus förare.” Han tillade att polisen snabbt gick därifrån efter att ha insett misstaget men kom tillbaka på eftermiddagen för att hjälpa till att hålla ordning på saker och ting i brådskan för att bli vaccinerad.

Mer ordnade scener senare under dagen

En talesperson för Essex-polisen sa: “Efter att ha fått rapporter om trängsel vid vaccinationscentret reagerade en enhet för att erbjuda hjälp med trafikledning och återvände senare samma dag för att kontrollera att allt gick smidigt för dem som fick sina stötar.

“Ingen vill se att alla våra samhällen får greppet och skyddas mer än vi på Essex Police, särskilt våra äldre och utsatta samhällen och vi kommer att göra allt vi kan för att stödja det.”

Så om du ser en masssamling av människor under de kommande månaderna när vi rullar ut vacciner till samhällen och förhoppningsvis arbetar mot en väg ut ur covid-restriktionerna; innan du polisanmäler, ta en lång och noggrann titt på hur grå och ordningsamma de skyldiga är.