Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Plextor PX-740A

Introduktion

Vår senaste titt på en produkt från Plextor var på modellen PX-712A 12x, som presterade extremt bra i våra mediatester. PX-712A hade en 8MB buffert och var den första att marknadsföra 12x-hastigheterna. Plextor tog PX-712A snabbt och hårt, men det enda som hindrade många från att investera i en var just det – det var en investering att göra. När vår recension av disken publicerades såldes PX-712A för cirka $175-$200, vilket gjorde den till den dyraste disken och förmodligen 3 gånger priset på andra enheter på marknaden.

Prestandan, den stora bufferten och det höga priset fördes över till PX-716A-modellerna, men Plextor har även introducerat PX-740A, som är en del av den senaste generationens DVD-brännare. PX-740A har ett pris som är mycket lägre än PX-716A samtidigt som den tar upp några nya funktioner som hastighetsökningar för att skriva till DVD-RW, CD-RW, DVD+R DL, samt tillägget av att skriva till DVD- R DL media.

PX-740A är mycket lägre prissatt än PX-716A-serien, men kan PX-740A matcha prestandan hos sin senaste generations motsvarighet? Sedan vår Summer 16x sammanfattning för några veckor sedan, har vi tagit några av våra läsares önskemål om att lägga till mer media till våra tester och även att ta tillbaka de detaljerade specifikationerna för de produkter som vi granskar. Låt oss ta en titt på vad PX-740A har att erbjuda.

Speciellt tack till Marken Communications för att du försett oss med Verbatims varumärkestestmedia.
Speciellt tack till Antarra Communications för att du har försett oss med Ridatas varumärkestestmedia.