PlayStation 5 kommer inte att vara kompatibel med 1440p, är det dåliga nyheter?

0 Shares

Använda en skärm med PS5

Som IGN Italia har lärt sig i direkta diskussioner med Sony, kommer PlayStation 5 inte att erbjuda mellanupplösningar mellan 1080p och 4K. Vad betyder det här? Tja, om du har en bildskärm med ursprunglig upplösning på 1 440 horisontella linjerNär du ansluter din nya PS5 kommer du inte att kunna utnyttja skärmens maximala upplösning och du kommer att tvingas spela i 1080p.

Konsolen skulle fungera i 1080 och monitorn skulle återhämta sig för att visa bilden i helskärm, något som inte skulle vara helt dramatiskt, men som skulle förlora definitionen med avseende på vad den skärmen skulle kunna visa.

PC-spelare vs konsolspelare

Exploderad PS5

De upplösning vid 1 440 pixlar Det är inte en särskilt populär upplösning hos konsolspelare, men det är populärt bland PC-spelare. Anledningen är i grunden den typ av skärm som den spelas på, eftersom om TV-apparater hoppar från 1080p till 4K, när det gäller skärmar kan vi hitta modeller med 1440 pixlar, en upplösning som gör att du kan njuta av lite mer definition utan att anstränga GPU för mycket genom att undvika 4K.

Om vi ​​lägger till detta att många spelare kombinerar PC: n med konsolen och använder samma bildskärm för båda plattformarna är resultatet en liten gemenskap som stöder formatet 1 440 pixlar, så de uppskattar att kunna spela med den upplösningen för att få får ut det mesta av din bildskärm. Men nej, PS5 tillåter inte att du använder det här alternativet, och till skillnad från Xbox Series X kommer de tillgängliga alternativen bara att vara 1080p och 4K.

Det här är ett problem?

PS5-storlek

Med hänsyn till marknadsandelen för 1.440p-skärmar kan vi säga att de drabbade kommer att bli väldigt få. Du måste bara titta på de bästsäljande bildskärmsmodellerna på Amazon för att se att den första modellen med 1440p-upplösning inte visas förrän den 28: e plats, så Sony kan ha tagit hänsyn till denna typ av efterfrågan och föredrog att inte komplicera saker din konsol.

Å andra sidan står Microsofts alternativ i kontrast, som med Xbox Series X och Xbox Series S har velat fortsätta erbjuda det alternativ som redan fanns tillgängligt från Xbox One X. Om du är en av de användare som har en 1440p bildskärm, du borde inte oroa dig alls. Det är en förlust som Sony möjligen kan förolämpa med tanke på potentialen och prestandan hos sin konsol, men när man ser på lång sikt är det troligt att du kommer att köpa en bildskärm med HDMI 2.1 som låter dig njuta av signaler vid 120 bilder per sekund., och därmed få ut det mesta av din konsol.

0 Shares