Playstation 5 kommer fortfarande att vara svår att hitta 2022, varnar Sony

0 Shares

Sony har sålt 7,8 miljoner PlayStation 5-konsoler och planerar att sälja 14,8 miljoner fler under de kommande 12 månaderna. Men den Bloomberg rapporterar att teknikjätten har varnat analytiker att konsolen kommer att vara slut i lager till 2022.

Det finns en stark efterfrågan på PS5, men global halvledarbrist har gjort det svårt att öka produktionen, så för tillfället kommer PS5 att vara svår att hitta i butik. Tidigare förutspådde Sony att utbudet skulle öka under andra halvåret i år, men man tror inte längre på det. Den har inte satt någon ny uppskattning av när utbudet kommer att förbättras.

“Jag tror inte att efterfrågan minskar i år och även om vi säkrar många fler enheter och producerar mycket fler PlayStation 5-enheter under det kommande året, skulle vårt utbud inte kunna hålla jämna steg med efterfrågan,” ekonomichef Hiroki Totoki citeras i ett uttalande, möte bakom stängda dörrar.

Men det finns också goda nyheter. Sony tror att efterfrågan på sin konsol inte bara drivs av pandemin, som har tvingat konsumenter att söka underhållning hemma. Dessutom, även med ett begränsat utbud, lyckades PS5 sälja bättre än den mycket framgångsrika PS4 under den initiala tillgänglighetsperioden.

Konkurrenterna Nintendo och Microsoft upplever också leveransproblem med sina egna konsoler (Microsoft uppskattar att detta kommer att minska i juli). PlayStation och Xbox använder AMD-designade APU:er som tillverkas i TSMC:s 7nm-gjuterier, medan Nintendos Switch har en Nvidia-designad chipset som också tillverkas av TSMC (om än på en äldre 16nm-nod).

0 Shares