PlayStation 3 kommer att fortsätta ha tillgång till PlayStation Store

Tillbaka med PlayStation Store

PlayStation 3 kommer att fortsätta ha tillgång till PlayStation Store

För några dagar sedan meddelade Sony att de hade planerat stängning av PlayStation Store för PlayStation 3- och PS Vita-sektionerna. Detta betydde det från och med den 2 juli 2021 , användare som försöker komma åt butiken från en av dessa två konsoler skulle stöta på ett felmeddelande, eftersom butiken kommer att vara stängd för alltid från den ödesdigra dagen.

Detta kan tyckas oviktigt för dig i början. Varför vill du komma åt butiken från PlayStation 3 om du redan har en PS4 och till och med en PS5? Tja, dramat låg i nedladdningen av spelen från det personliga biblioteket, eftersom många användare har en lång lista med högkaliberspel som bara finns i digital version, så om du vill spela dem en dag skulle de inte kunna göra det igen eftersom de inte skulle vara tillgängliga för nedladdning.

Användare avslöjar

Som du kan föreställa dig orsakade allt detta en hel del uppståndelse, eftersom många användare redan fann sig förlora en stor del av sitt spelbibliotek för alltid. Användargemenskapen startade en massiv protest i många forum och officiella kanaler och krävde att Sony skulle behålla plattformen, och lyckligtvis är det precis vad som har hänt.

Jim Ryan, VD och koncernchef för Sony Interactive Entertainment, har meddelat genom en artikel på den officiella PlayStation-bloggen att företaget antar att det tagit ett felaktigt beslut, och därför kommer de att fortsätta erbjuda support och tillgång till PlayStation Store från PS3 och PS Vita. Naturligtvis kommer PSP-köpfunktionen att avslutas den 2 juli som föreskrivs, men den här plattformen har ett litet antal berörda användare.

De har delvis rätt

Beslutet att stänga PlayStation 3- och PS Vita-butikerna är helt logiskt i världen. Med majoriteten av användarna fokuserade på PS4 och PS5, är det inte meningsfullt att behålla resurser och fortsätta att ackumulera utgifter i två praktiskt taget övergivna sektioner, men problemet ligger inte i att tillhandahålla direkt service eller inte, utan i att kunna fortsätta lämna fastigheten i användarnas hand, och det är där huvudproblemet i denna situation ligger.

Är det en bra idé att köpa digitala utgåvor?

Ursprunget till alla problem är en trend som har skapat en hel del kontroverser under lång tid. Vad händer med digitala spel när plattformen slutar fungera? Spelet som du köpte en dag för 70 euro kan bli otillgängligt någon gång, och du kommer aldrig att ha möjlighet att ladda ner det igen. Om din konsol kraschar eller du formaterar hårddisken kommer du inte att ha den för alltid. Vilken lösning behöver vi? Ett gemensamt och universellt valv för alla plattformar?

Relaterade Artiklar

Back to top button