Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Platsbehörigheter för mobilappar: Tillåt alltid, aldrig eller medan du använder

När du laddar ner en ny mobilapp och stöter på den välbekanta uppmaningen om platstillstånd, är det viktigt att göra ett välgrundat val. Appar frågar ofta om de ska “Tillåt alltid”, “Tillåt aldrig” eller tillåta åtkomst “Bara vid användning”. Detta beslut påverkar batteritiden, och här är vad du bör tänka på när du gör ditt val.

Batteriets livslängd:

Även om beviljande av “Tillåt alltid” för platsåtkomst inte strukturellt skadar ditt batteri, kan det påverka batteriets livslängd avsevärt. Platstjänster är ökända för sin strömförbrukning, och att tillåta kontinuerlig åtkomst kan leda till en mycket kortare batteritid för mobilen. Omfattningen av denna påverkan varierar beroende på din specifika smartphone och dess batterioptimering men tenderar att vara märkbar i allmänhet.

smartphone app-tillstånd

Överdriven platsåtkomst av appar resulterar i frekvent bakgrundsanvändning, vilket gör att din mobil tar slut på batteriet snabbare. Detta kräver oftare laddning, vilket leder till en minskad batterilivslängd över tid på grund av laddningscykler.

Är “Tillåt aldrig” lösningen?

Att helt och hållet neka platsåtkomst är inte heller tillrådligt. Många appar förlitar sig på platsdata för att leverera specifika funktioner eller information korrekt. Genom att välja “Tillåt aldrig” kan du stöta på problem med appfunktioner eller verktyg som är beroende av platsdata. Det här alternativet rekommenderas inte för dem som förlitar sig på platsbaserade tjänster eller funktioner.

trick får inte slut på mobilbatteri

Bästa metoder:

Det optimala tillvägagångssättet ligger mellan de två ytterligheterna: “Tillåt alltid” och “Tillåt aldrig.” Här är två praktiska val:

  1. “Tillåt alltid när du använder”: Det här alternativet tillåter platsåtkomst endast när appen används aktivt. Det minimerar spårning av bakgrundsposition och dess tillhörande batteriförbrukning. Välj den här inställningen om du vill att platsåtkomst begränsas till appanvändning.
  2. “Tillåt alltid” med bakgrundsuppdateringar inaktiverade: Om appen fungerar korrekt med bakgrundsuppdateringar avstängda kan du välja “Tillåt alltid” för platsåtkomst. Det är dock viktigt att gå in i dina appinställningar och stänga av platsuppdateringar i bakgrunden. På så sätt kan appen komma åt din plats när den är aktiv, men den förbrukar inte ström i bakgrunden.

mobilplaceringsfel

Att balansera åtkomstbehörigheter för plats på mobilappar är viktigt för att optimera batteritiden samtidigt som man säkerställer korrekt appfunktionalitet. Alternativet “Tillåt alltid medan du använder” erbjuder en medelväg genom att endast bevilja åtkomst under aktiv appanvändning. Om appen kräver kontinuerlig platsåtkomst men inte behöver bakgrundsuppdateringar, välj “Tillåt alltid” och inaktivera bakgrundsuppdateringar i appinställningarna. Att göra välgrundade val hjälper dig att hitta rätt balans mellan att bevara batteritiden och använda appar till sin fulla potential.