Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Pixel November Android Pie Update: Vad man ska veta

I början av november släppte Google sin senaste Android-uppdatering för Nexus- och Pixel-telefoner. Det är Android 9 Pie för Pixel och Android 8.1 Oreo för Nexus-enheter. Det här är den första uppdateringen av Pixel 3 och Pixel 3 XL Pie, och här är vad du behöver veta.

Varje månad förbättrar dessa uppdateringar säkerheten och ibland fixar några fel eller problem. Den här månaden lade Google till några viktiga korrigeringar för alla Pixel-enheter.

Många Pixel- och Nexus-ägare får en uppdaterad version av Android den här veckan. Tänk på att vissa äldre enheter inte längre stöds eller bara får Android 8.1 Oreo medan nyare telefoner får Android Pie-uppdateringar och stabilitetsförbättringar.

Uppdatering: Efter en kort fördröjning släppte Google November Android 9 Pie-uppdateringen för den ursprungliga Pixel och Pixel XL den 19 november. Vi är inte säkra på vad uppehållet var, men vi antar att de fixade några kritiska buggar. Från och med den 20 november borde alla tre år av Pixel-telefoner ha november Android Pie-uppdateringen.

Detta är en viktig uppdatering som påverkar din enhet och dess prestanda. Speciellt den nya Pixel 3 och 3 XL. Den här månaden ser vi några säkerhetsförbättringar, stabilitetsförändringar och flera kritiska säkerhetsuppdateringar, plus några felkorrigeringar.

Enheter som stöds

  • Pixel och Pixel XL (Android 9)
  • Pixel 2 och Pixel 2 XL
  • Pixel 3 och Pixel 3 XL
  • Nexus 5X och Nexus 6P (Android Oreo)
  • Pixel C-surfplatta

Uppdateringsinformation för Pixel November Android Pie

I rätt tid bekräftade Google uppdateringen måndagen den 5 november och släppte omedelbart uppdateringen och släppte filerna för utvecklare. Min Pixel 3 fick den tidigt den 5 november, men det tog till 19 för original Pixel XL.

Google delade mer information om Android-säkerhetsbulletinen, liksom säkerhetssidan för Pixel / Nexus som beskriver allt för intresserade. Dessutom lyfter vi fram de viktiga delarna nedan. Du kan få fabriksbilder och installera det manuellt också om du vill.

Tyvärr ser vi inte något större i den här uppdateringen som kommer att fixa massan av Pixel 3 och Pixel 3 XL-problem som användare har att göra med. Som sagt, vi förväntar oss flera korrigeringar i decemberuppdateringen när Google har tid att ta itu med dem.

Som sagt, Googles huvudsakliga ansträngning är säkerhet här, och bara ibland lappar de buggar. Vi kan få en separat uppdatering för Pixel 3 XL specifikt.

November Android Pie Update Fixes & Patches

Google fortsätter att ta månatliga uppdateringar mycket seriöst, vilket är bra att se. Under större delen av 2018 lade företaget till en massa bugfixar med dessa säkerhetsuppdateringar. Funktionsuppdateringar, inte bara programjusteringar. Och medan vi hittade en massa mindre säkerhetsutnyttjande korrigeringar, är det de små buggfixarna som är viktiga.

I oktober fixade Google snabba och trådlösa laddningsproblem och stabiliteten i Android Auto. Den här månaden ser vi stora förändringar av Androids bild-i-bild-funktion, förbättrade nyckelgenereringsförfrågningar och massor av stabilitetsförbättringar för meddelanden som helhet.

Ladda ner november Nexus & Pixel Pie-uppdateringar

Om du vill få den här senaste versionen av Android för din Nexus- eller Pixel-enhet nu, istället för att vänta, kan du ladda ner eller blinka den från länkarna nedan. Eller läs mer information om var och en av dessa ändringar.

  1. Ladda ner fabriksbilder
  2. Ta tag i OTA-uppdateringsfiler
  3. Läs Nexus / Pixel Security Bulletin
  4. Läs säkerhetsbulletinen för Android för oktober

När får jag uppdateringen?

Vid den här tiden borde nästan alla redan vara med i novemberutgåvan. Det enda undantaget från det är Pixel- och Pixel XL-ägare, eftersom det blev försenat till 19: e. Med det sagt bör din ursprungliga Pixel få novemberutgåvan idag eller senast i slutet av veckan. Google är vanligtvis snabb att leverera uppdateringar, eller så kan du ladda ner och installera det manuellt när vi pratar med länkarna ovan.

jag gick till Inställningar> System> Systemuppdatering> Sök efter uppdateringar och fick det omedelbart. Detta drar uppdateringen från Googles servrar till din telefon. Hela processen tog mindre än tio minuter. Från nedladdning till installation och omstart av min Pixel 3 på Android Pie.

Övriga detaljer och vad är nästa för Nexus / Pixel-ägare?

Avslutningsvis ser det ut som Pixel 3-ägare kommer att behöva vänta till december Android Pie-uppdateringen för att åtgärda problem med minneshantering, ljudproblem och andra klagomål. De med äldre enheter är alla bra och kommer helt enkelt att se förbättringar och förbättrad säkerhet.

I huvudsak kan du förvänta dig en uppdatering på din Nexus eller Pixel-enhet under de kommande dagarna om du inte redan har fått den. Och kom ihåg att detta endast gäller Googles Nexus- och Pixel-enheter. Om du har en telefon från Samsung, LG eller Motorola gäller detta inte för dig. De väntar fortfarande på den ursprungliga Android Pie-uppdateringen och kommer förmodligen inte att se den förrän 2019.

Så vad är nästa? Tja, Google släppte Android 9 Pie i augusti, och vi förväntar oss någon form av underhållsuppdatering (eller MR-release) inom de närmaste två månaderna. Vi är inte säkra på om det kommer att förbli Android 9 eller gå till något som 9.0.1 eller 9.1 Pie. Hur som helst, en uppdatering borde komma att squasha alla tidiga buggar från den här nya programvaran. Under tiden kan du ta en titt på vår lista över problem / korrigeringar nedan.

Läs: 15 vanliga Pixel 2 XL-problem och hur man fixar dem

De som har problem med Oreo bör kolla in det här inlägget för mer hjälp. Eller så har vi några Pixel Android 9-specifika korrigeringar och råd här. För närvarande, håll ögonen öppna för mer information och släpp oss en kommentar nedan med eventuella frågor eller funderingar kring November Nexus och Pixel Android Oreo / Pie-uppdateringen.