Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Pixel 8 och Pixel 8 Pro är nu kompatibla med Adobe RAW

Googles Pixel 8 och Pixel 8 Pro har fått Adobe RAW-stöd, vilket förbättrar fotograferingsupplevelsen för användare som söker avancerade redigeringsalternativ. Den här uppdateringen följer det senaste tillägget av HDR-utgångsstöd för Adobe Lightroom på Android.

Att ta bilder i RAW-format ger mer data, vilket ger större flexibilitet vid finjustering. Medan Pixel 8 och 8 Pro kan fotografera i RAW, är det i allmänhet endast nödvändigt för betydande bildredigering.

Adobe Camera RAW-stöd för Pixel 8 och Pixel 8 Pro

Adobes införande av RAW-stöd för Pixel 8-serien utökar redigeringsmöjligheterna utöver funktionerna i Google Foto-appen. Denna utveckling gör fotografering av hög kvalitet på Pixel 8 mer tillgänglig för användare.

Med RAW-kompatibilitet känner Lightroom och Photoshop nu igen Pixel 8 RAW-filer, levererade i DNG-format. Detta stöd sträcker sig till den främre kameran, vidvinkelobjektivet och huvudsensorn på Pixel 8.

Dessutom har Pixel 8 Pro RAW-stöd för bilder tagna med teleobjektivet, var och en med sin distinkta RAW-profil.

Tillgänglighet och krav

För att dra nytta av Adobe RAW-stöd för Pixel 8 behöver användarna en plug-in-version på minst 16.0.1. Se till att dina Adobe-appar (Lightroom och Photoshop) är uppdaterade till den senaste versionen för sömlös kompatibilitet.

Källa | Via