Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Pioneer DVR-110D: Dual Layer Double Time!

Introduktion

Vår senaste titt på en enhet från Pioneer, som var DVR-109D, slog oss lite avstängd på grund av bristen på prestanda som vi såg i dess föregångare i vår DVD-sammanfattning hösten 2004. På hösten kom Pioneers enhet strax bakom NEC:s ND-3500A med dess snabbhet och kvalitet över resten av lineupen.

Den här gången skulle vi vilja förvänta oss att Pioneers firmware-team har tagit hänsyn till tidigare prestanda och har gjort förbättringar av deras release firmware, version 1.08. Nu ändras firmware från tid till annan, vissa med ytterligare funktioner och andra i hastighets- och kvalitetsförbättringar. Men det finns de firmware-utgåvorna som introducerar nya problem, som kan få enheter att prestera ännu sämre än den tidigare versionen.

För några veckor sedan testade vi Plextors nya budgetenhet, PX-740A, som är baserad på BenQs DW1640. PX-740A presterade precis som DW1640, vilket inte alls är en dålig sak. Idag kommer vi att jämföra DVR-110D från Pioneer med Plextors PX-740A tillsammans med enheter från vår DVDR-sammanfattning sommaren 2004 för att se hur den matchar.

Speciellt tack till Marken Communications för att du försett oss med Verbatims varumärkestestmedia.
Speciellt tack till Antarra Communications för att du har försett oss med Ridatas varumärkestestmedia.