Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Pinterest lanserar Idea Pins – TikTok meets Stories

Till och med Pinterest har berättelser nu. Plattformens nya Idea Pins låter kreatörer lägga till sidor med videor till sin profil, med voiceovers och musik.

Pinterest har introducerat ett nytt verktyg Idea Pins till plattformen. Idénålar är videor med flera bilder – en sorts korsning mellan Instagram Stories och TikTok, eftersom videorna är permanenta. Nya publiceringsfunktioner innebär att Pinterest-skapare med ett företagskonto kan lägga till klistermärken, tagga personer och ämnen och lägga till musik till de korta videorna.

Idea Pins utvecklades från Story Pins som har varit i betatester sedan september 2020. Story Pins var en mer grundläggande version av den nya funktionen, som nu släpps i ett mer detaljerat format med bättre redigeringselement efter feedback från betatesters. Story Pins syftade till att fokusera på företagskontoägare som visar sina kreativa processer och produktskapande, snarare än på deras vardag som i Stories på andra sociala medieplattformar.

Med voiceover-inspelning kan kreatörer lägga till tal till videorna. Pinterest sa att Idea Pins kan användas för att visa den kreativa processen från första gnistan till att testa idén, vilket låter mycket mer som TikToks skrapiga karaktär än Pinterests stiliserade idétavlor.

För musiker som är aktiva på Pinterest kan idénålar betyda att man visar sångtutorials eller bryter ner processen med att skapa ett beat. Inkluderandet av “detaljsidor” där skapare kan lägga ytterligare information om videorna kan användas för att dela texter eller ackordblad.

Evan Sharp, medgrundare, Chief Design and Creative Officer på Pinterest, sa: “Från kreatörer till hobbyister till utgivare, Pinterest är en plats där alla kan publicera fantastiska idéer och upptäcka inspirerande innehåll. Med Idea Pins får kreatörer möjlighet att dela sina passioner och inspirera och utöka sin publik. Genom att hjälpa människor på Pinterest att väcka kreativitet, prova nya saker, bygga upp självförtroende och vara sig själva, tror vi att kreatörer verkligen hjälper till med vårt uppdrag att ge inspiration för att skapa ett liv du älskar.”

Bildkredit: Pinterest

“Pinners”, som Pinterest-användare hänvisas till i appen, kan interagera med idénålarna och spara dem som vanliga pins. Den nya funktionen kan innehålla upp till 20 sidor med videor, var och en upp till 60 sekunder lång. Musik för användning på Pins kommer från en royalty-free musikkatalog av Epidemic Sound.

I sinom tid kommer produkttaggning uppenbarligen att läggas till för att lägga till en shoppingupplevelse till Idea Pins. Idea Pins kommer också att innehålla ett delningsalternativ så att Pins kan exporteras som en video med Pinterest vattenstämpel, för att driva trafik både över sociala medier och tillbaka till deras Pinterest-profil.

Idea Pins rullades ut omedelbart till Pinterest-företagskontoanvändare i Australien, Österrike, Kanada, Frankrike, Tyskland, Schweiz, Storbritannien och USA.