Piepacker, Multiplayer-plattform för retrospel från webbläsaren

0 Shares

Vad är Piepacker

Om du inte har kunnat motstå och har sett videon som ligger precis ovanför dessa linjer, vet du mycket väl vad det här handlar om. Men om inte, kommer vi att förklara det snabbt för dig: Piepacker är en plattform som låter dig göra det spela retro-videospel med vänner utan att ni alla behöver vara på samma plats.

Det är det enkla sättet att förklara vad det här handlar om, men det finns ytterligare detaljer värda att veta. Framför allt för att de visar varför det är ett annat förslag än de konventionella emulatorerna som vi kan hitta och varför de har lyckats överskrida det minimum som begärts genom Kickstarter så att detta projekt blir verklighet på bästa möjliga sätt.

Multiplayer från webbläsaren och med officiella licenser

Piepacker kan ses som bara en annan emulator, bara att den denna gång körs genom webbläsaren, men sanningen är att det inte är så och det finns många fler detaljer som ger det värde. Så vi kommer att se dem en efter en.

Den första och grundläggande är att den låter dig njuta av retro-videospel från konsoler som NES, Genesis och PlayStation 1. Det är möjligt att lägga till titlar från andra system, men det är ett av dessa tre som är officiellt licensierad . Så den första katalogen av mer än 60 titlar utgör ingen typ av juridiska problem eftersom det kan hända med andra emulatorer. Och det är viktigt för följande.

Piepacker låter dig inte bara njuta av retrospel, det ger dig också möjligheten att göra det med vänner genom ett flerspelarläge och utan att ni alla behöver vara på samma plats. Tack vare att det körs från själva webbläsaren behöver du bara skapa ett användarkonto och skapa en länk som, när den väl delas, ger tillgång till spelet.

Naturligtvis, om det fortfarande verkar lite för dig, förutom att du kan spela med vänner, kan du också göra det medan ni alla har ett videosamtal. En videochatt som du kan chatta med och som innehåller några intressanta funktioner som att applicera 3D-masker i stil med Apple-emoji.

Och nu, den stora tillgången med denna nya retro-videospelplattform: PieReader . En hårdvara som ger användarna möjlighet att spela sina NES-, Super NES- och Sega Tegra Drive (Genesis)-spel som de har i fysiskt format (patron) med sina vänner.

Den här läsaren ansluts till datorn via en USB-anslutning och de patroner som den introducerar kör och ladda så att du kan spela med andra människor på samma sätt som med de titlar som plattformen erbjuder som standard.

Förresten, vi har inte sagt det men alla kontroller eller konsolkontroller som du ansluter till din PC kommer att tillåta dig att njuta av Piepacker.

Piepacker, när kommer den här tjänsten att lanseras?

Piepacker har redan uppnått sitt mål genom Kickstarter, så vi kan säga att plattformen kommer att bli verklighet och det borde inte ta lång tid att vara tillgänglig för alla. Ändå kommer de som har stöttat projektet att få tidig tillgång och sex månader Premium tillgång .

Eftersom det är en annan, är tanken att Piepacker är en free tjänsten, men att den erbjuder maximalt med alternativ när du bestämmer dig för att betala för den. Och du kan ladda dina egna ROM från andra konsoler som GameBoy och GameBoy Advance.

Men eftersom det fortfarande finns tid för kampanjen att avslutas och tjänsten börjar rulla, tänk om nu. Och även om du är intresserad, men inte vill betala ännu, oroa dig inte. Det viktiga är att du känner till Piepacker, en plattform som helt kan förändra hur du gillar retrospel. För att göra det med vänner är alltid mycket bättre.

Här är en video av en användare som redan har kunnat prova tjänsten och den fungerar som en perfekt recension och rundtur i vad plattformen kommer att erbjuda.

0 Shares